Kraukšķīgie kartupeļi 8

Foto: Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas:

1,5 kg kartupeļu
sauja timiāna (svaiga vai kaltēta)
2 ķiploka galviņas
1 tējk. sāls
2 ēd. k. olīveļļas “Rimi Light”
Papildus:

200 g jogurta bez piedevām
2 sīpolloki, sagriezti
sāls pēc garšas
2 tomāti
1 paciņa spinātu “Rimi”
Pagatavošana:

Noskalo kartupeļus un iegriez strēmelēs 3/4 kartupeļa dziļumā. Cepamajā traukā ieber timiānu, virsū kārto kartupeļus, sajauc eļļu ar rīvētu ķiploku un sāli un pārlej kartupeļiem. Liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 25 minūtēm zem folijas un vēl uz 15 minūtēm bez tās.
Pasniedz, pierīvējot citrona miziņu un katram kartupelim iegrieztajās šķēlēs iepilinot svaigu citrona sulu. Atsevišķi pievieno jogurtu ar sāli un lociņiem un sagrieztus tomātus ar spinātiem vai sajauc visu kopā salātos.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.