
Cepelīns latviešu gaumē 8
Pildījumam sarīvē sieru, piespiež ķiplokus, pieber piparus, sāli un apceptus sīpolus. Kamēr katliņā vārās ūdens, uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, pievieno olu, sāli un miltus. Uz pārtikas plēves liek kartupeļu masu un tai pa vidu – sagatavoto pildījumu. Cepelīnu ietin plēvē un vāra verdošā ūdenī aptuveni 20 minūtes. Pēc tam no katla izņem un iztin.
Ja gribas kraukšķīgu garoziņu, pirms cepšanas cepelīnu apziež ar sviestu un cep 10 minūtes +200 °C. Gatavos cepelīnus liek uz šķīvja un pasniedz ar krējumu, zaļumiem un svaigi maltiem pipariem. Kārumnieki var papildināt ar ceptām gailenītēm vai apceptu cauraudzīti.