
Kartupeļi ar sieru un baziliku 8
Sastāvdaļas
600 g kartupeļu
100 g Čedaras vai cita labi kūstoša siera
3 ēdamkarotes rapšu eļļas
20 g sviesta
2 ķiploka daiviņas
neliels saišķītis bazilika
svaigi malti melnie pipari
sāls
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā un nemizotus pārgriež šķērsām uz pusēm. Cepešpannu iesmērē ar sviestu un liek kartupeļu pusītes ar griezumu uz leju. Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni pusstundu.
Tikmēr sarīvē sieru uz smalkas rīves, sakapā baziliku, pievieno eļļu, ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas, pieber piparus, sāli un visu samaisa.
Kartupeļus izņem no krāsns, apgriež otrādi, uzklāj siera masu un atkal liek cepeškrāsnī uz 10–15 minūtēm.