Foto: PN/ SCANPIX/ LETA

5 izcili pārtikas produkti, kuru vērtību ikdienā nenovērtējam 0

Vai esat kādreiz aizdomājušies par kāda pārtikas produkta vērtību, kad tos iegādājaties veikalā un liekat vakariņās uz šķīvja? Mūsdienās veselīgs uzturs kļūst aizvien populārāks un šī ziņa ir patiešām lieliska.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Šeit ir dažu produktu saraksts, kurus mēs ikdienā piemirstam un nenovērtējam to lieliskās īpašības.

1. Spināti

Foto: Pexels
CITI ŠOBRĪD LASA

Spināti no organisma palīdz izvadīt šlakvielas, uzlabo kuņģa – zarnu darbību, kā arī sekmē ogļhidrātu pārstrādāšanos organismā. Spinātiem ir zems kaloriju saturs un šo produktu lieliski var pagatavot gan salātos, gan omletēs, gan pie zivs un gaļas ēdieniem, kā arī zupās.

2. Tofu siers

Foto: PN/ SCANPIX/ LETA

Tofu siers ir bagāts ar olbaltumvielām, tāpēc uzlabo vielmaiņu. Tofu siers nesatur holesterīnu, tāpēc ir lielisks produkts tiem cilvēkiem, kam ir dažādas veselības problēmas, piemēram, diabēts vai problēmas ar sirdi. Un, protams, tofu ir lieliska alternatīva tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevar lietot piena produktus.

3. Kvinoja

Foto: PN/ SCANPIX/ LETA

Vai jūs zinājāt, ka kvinoja ir iekļauta visvērtīgāko produktu sarakstā? Šis produkts satur ārkārtīgi daudz vitamīnus un minerālvielas. Visvērtīgākā kvinojas īpašība ir tā, ka tā pilnībā uzsūcas organismā, bet ar šādu “spēju” var izcelties vien daži cilvēcei zināmie pārtikas produkti.

4. Selerija

Foto: PN/ SCANPIX/ LETA

100 grami selerijas satur 40% no cilvēkam diennaktī nepieciešamā A vitamīna. Procentuālajā pārsvarā šis produkts sastāv no ūdens, tāpēc tas tiek izmantots dažādu mazkaloriju ēdienu pagatavošanā. Selerija palīdz izvadīt no organisma toksīnus, kā arī paātrina vielmaiņas procesus.

5. Pilngraudu makaroni

Foto: PN/ SCANPIX/ LETA

Atšķirībā no “klasiskajiem” makaroniem pilngraudu makaroni satur daudz un dažādas lieliskas uzturvielas: tie satur B grupas vitamīnus, fosforu un kalciju. Nav mazsvarīgi, ka pilngraudu produkti satur nepiesātinātās taukskābes, kas ātri “uzsūcas” organismā, neradot aptaukošanās risku.

Reklāma
Reklāma

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.