Publicitātes foto

Elizabete Batorija (1560-1614) 2


Ungārijas karalistes grāfiene Elizabete jeb Asiņainā grāfiene ir iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā asiņainākais maniaks cilvēces vēsturē. Viņa jau agrā vecumā piedzīvoja mežonīgas niknuma lēkmes. Visu bērnību meitene saskārās ar nežēlīgas spīdzināšanas skatiem, ko sagādāja tēvs, brāļi un citi radi, sodot kalpus un zemniekus. Tas veicināja Elizabetē snaudošās sadistiskās tieksmes.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

No 1585. līdz 1610. gadam viņa zvērīgi nogalināja simtiem zemnieku meiteņu, smagi piekaujot, dedzinot, kropļojot ķermeņa daļas un sakožot seju. Jaunās sievietes Katrīnas pilī tika ievilinātas ar solījumiem par kalpones darbu, bet citas tika nolaupītas.

Lai gan Elizabete tika apsūdzēta līdz pat 650 slepkavībās, viņa nestājās tiesas priekšā sava titula dēļ. Grāfienes asiņainos darbus pierādīja vairāk nekā 300 liecinieku un cietušo liecības, kā arī lietiskie pierādījumi – šausminoši izkropļoti jau mirušu un mirstošu jaunu sieviešu ķermeņi, kas tika atrasti Elizabetes pilī viņas aizturēšanas brīdī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.