Publicitātes foto

Mērija Anna Kotona (1832-1873) 2


Mēriju uzskata par Lielbritānijas pirmo sērijveida slepkavu. 20 gadu vecumā viņa apprecējās un jaunlaulātie apmetās Plimutas pilsētā Devonšīras grāfistē. Pārim piedzima pieci bērni, no kuriem četri nomira no gastrīta izraisīta drudža.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Lasīt citas ziņas

Pēc atgriešanās dzimtajā Daremas grāfistē, šķita, ka Mērijai un viņas vīram nelaime seko pa pēdām. Viņiem piedzima vēl trīs bērni, taču visi nomira. Drīz vien zarnu trakta traucējumu dēļ aizsaulē aizgāja arī Mērijas vīrs.

Mērija apprecējās otrreiz, taču neilgi pēc tam arī otro vīru un vienu no diviem dzīvi palikušajiem bērniem piemeklēja nāve. Pēc šā notikuma vietējie laikraksti sāka sekot sievietes gaitām. Mērijai, pārvācoties no vienas Ziemeļanglijas vietas uz citu, viņa kopumā zaudēja trīs vīrus, mīļāko, draugu, māti un 12 bērnus – visi viņi nomira no vēdera drudža.

CITI ŠOBRĪD LASA

Neilgi pēc sievietes pēdējā bērna aiziešanas viņsaulē atklājās, ka nāves iemesls nebūt nebija vēdera vīruss, bet gan noindēšana ar arsēnu.

Visticamāk, ka Mērija savus tuviniekus nonāvēja, lai dabūtu dzīvības apdrošināšanas naudu un mirušajiem piederošas lietas un īpašumus. Slepkavu tika notiesāja un pakāra 1873. gada 24. martā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.