Foto – Fotolia

7 noderīgi padomi ābolu laikam 0

1. Ja ābols jāmizo un jāizgrebj serde, to izdobj ar speciālu nazīti vispirms, citādi ābols var salūzt.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

2. Nomizotu ābolu liek aukstā etiķūdenī vai sālsūdenī, lai tas nekļūtu melns.

3. Sagrieztu ābolu šķēles apkaisa ar cukuru, ja vēlas, apslaka ar vīnu, uzliek vāku un ļauj piesātināties:
lieto pēc vajadzības dažādiem cepumiem, saldajiem ēdieniem.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Ja vārīti āboli jāizrīvē caur sietu vai caurduri, tad labāk to darīt, kamēr āboli karsti.

5. Ābolu serdes un mizas izmanto svaigas vai kaltētas (tējai, limonādei, bolei, ķīseļiem, želejai u. c.).

6. Ābolus cepeškrāsnī cep emaljētā pannā. Ja tādas nav, tad parastā pannā ieklāj cepampapīru.

7. Saldi āboli tik ātri neizšķīst kā skābi, taču kompotiem piemērotāki ir skābi āboli. Pie gaļas un siļķu ēdieniem arī piemērotāki skābi āboli.

Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Mājas gardumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.