Izmanto sildošos dzērienus kārumiem un gaļas ēdieniem 0

Dzērieni. Restorāns “Fazenda”, Rīga, Baznīcas iela 14. 10/12/2013 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze
Dzērieni. Restorāns “Fazenda”, Rīga, Baznīcas iela 14. 10/12/2013 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze

Drēgnajā un tumšajā laikā lieto sildošos elementus – brendiju, konjaku, armanjaku, balzamu – vizuāli estētisku gardumu pagatavošanai. Piemēram, iemērc kādā no šiem dzērieniem žāvētus vai kaltētus augļus (rozīnes, plūmes, aprikozes, sukādes). Tās lieliski papildinās gan Ziemassvētku kūkas un pudiņus, gan latviskus kārumus – medus kūkas un rupjmaizes kārtojumus. Tāda “piešprice” noder arī putnu cepešu pildījumiem: vistām, pīlēm, zosīm un tītariem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.