Foto – Shutterstock

5. Pakāpeniski pārvari bailes 1

Ja tev ir bail no suņiem, tas nenozīmē, ka steidzami jāiegādājas bulterjers. Tomēr vajadzētu pakāpeniski iepazīt savu baiļu objektu. Pamēģini mierīgi, nepaātrinot tempu, paiet garām sunim. Mēģini noglāstīt mazu draudzīgu suņuku. Ja bailes traucē dzīvot, neignorē tās, bet mēģini pieradināt, sadraudzēties ar tām.

Reklāma
Reklāma

6. Nevairo bailes

Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

Ļoti svarīgi neignorēt 5. punktu, jo Pensilvānijas universitātes zinātnieki norādījuši, ka bailes mēdz vairoties, pastiprināties, un tas ir īpaši nepatīkami, izplatās uz citām dzīves jomām. Tas ir, ja tev ir bail no kaut kā, un tu netiec ar to galā, iespējams, ka laika gaitā sāksi baidīties vēl no kā cita arī. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi darīt to, ko varbūt ieteica tavs tētis, kad tev bija gadiņi pieci – uzvarēt savas vismazākās un varbūt ne īpaši traucējošās bailes.

7. Nekoncentrējies uz negatīvo

Cilvēki, kuri izjūt tādas bailes, kas traucē dzīvot, bieži mēdz jebkurā situācijā saskatīt tikai negatīvo. Kā ēzelītim I-ā no pasakas par Vinniju Pūku viņiem ir ļoti grūti atrast dzīvē kaut ko pozitīvu un koncentrēties uz to (nevis ciest no negatīvā).

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja atzīsti, ka tas attiecas uz tevi, malacis,- tas ir jau pirmais solis ceļā uz dzīvi bez bailēm. Jebkurā, pat visvairāk biedējošā un nepatīkamā situācijā vingrinies atrast divus pozitīvus iznākumus. Automašīna sabojājusies? Lieliski. Varēsi pastaigāties, baudīt sauli. Apdomājot jebkuru satraucošs situāciju, sāc ar vārdu “teicami”.

8. Atzīsti, ka tagad tev nav bail

Vēl viena raksturīga iezīme cilvēkiem, kuri bieži baidās – nespēja redzēt un atcerēties situācijas, kurās viņi vispār nebaidījās. Katru dienu vairākas reizes apstājies, pārtrauc darīt iesākto un atzīsti sev, ka tagad, šajā brīdī, tu ne no kā nebaidies un viss ir ļoti labi. Un tādu brīžu tavā dzīvē ir daudz vairāk nekā baiļu minūtes, lai ko tu par sevi nedomātu.

Avots: Gazeta.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.