Foto – Fotolia

Ābolu čatnijs. Saimnieces Dzidras Tilkas recepte 1

Nepieciešams
1 kg ābolu, 150 g sīpolu, 30 g ingvera, 150 g rozīņu, 1 ēdamkarote sinepju graudiņu, 5 ēdamkarotes 9% etiķa, 600 g brūnā kandisa cukura, sāls, Kajennas pipari.

Kokteilis
Ko jums nesīs 2026. gads: prognoze pēc konkrētā dzimšanas datuma
Kustību “Bez partijām” pamet viens no tās dibinātājiem, atsaucot savus aicinājumus tur līdzdarboties
Krievijai izdodas segt milzīgos zaudējumus frontē – elementāri!
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Ābolu sagriež četrās daļās, nomizo un izgriež serdi. Augļus sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus un ingveru nomizo un sīki sagriež. Visas sastāvdaļas kopā ar rozīnēm, sinepju graudiņiem, etiķi, 250 ml ūdens, cukuru un Kajennas pipariem liek lielā katlā. Pieber aptuveni 1 tējkaroti ar kaudzi sāls, samaisa un, neuzliekot vāku un nepārtraucot maisīšanu, 40–50 minūtes tvaicē, līdz izveidojas pabieza masa. Čatniju karstu iepilda aizskrūvējamās stikla burciņās.

Sagatavots pēc izdevuma “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.