Foto – Fotolia

Ābolu čatnijs. Saimnieces Dzidras Tilkas recepte 1

Nepieciešams
1 kg ābolu, 150 g sīpolu, 30 g ingvera, 150 g rozīņu, 1 ēdamkarote sinepju graudiņu, 5 ēdamkarotes 9% etiķa, 600 g brūnā kandisa cukura, sāls, Kajennas pipari.

Reklāma
Reklāma
Kas notiks, ja Kremlis iebruks Baltijā? Katra okupācijas diena nozīmēs tūkstošiem zaudētu dzīvību un plaša mēroga izlaupīšanu 135
Kokteilis
FOTO. “Šī nav nejauša izvēle!” Visa pasaule atkal apspriež Zelenska apģērbu oficiālajā vizītē
Cilvēkstāsts
“Izlaiž ārā no autobusa kā aitu baru, uztaisa dažus selfijus un kāpj visi atpakaļ” – šodien apaļu jubileju svin Jānis Jarāns, ieskatāmies viņa atziņās
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Ābolu sagriež četrās daļās, nomizo un izgriež serdi. Augļus sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus un ingveru nomizo un sīki sagriež. Visas sastāvdaļas kopā ar rozīnēm, sinepju graudiņiem, etiķi, 250 ml ūdens, cukuru un Kajennas pipariem liek lielā katlā. Pieber aptuveni 1 tējkaroti ar kaudzi sāls, samaisa un, neuzliekot vāku un nepārtraucot maisīšanu, 40–50 minūtes tvaicē, līdz izveidojas pabieza masa. Čatniju karstu iepilda aizskrūvējamās stikla burciņās.

Sagatavots pēc izdevuma “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.