Publicitātes foto

Ābolu sulā marinēta cūkgaļa ar pīlādžu čatniju 0

Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Gatavo marinādi gaļai – uzvāra ābolu sulu, pievieno garšvielas un vāra 1 minūti, tad katliņu noņem no uguns un sulu atdzesē.

Cūkgaļu liek traukā ar augstām malām, pāri lej marinādi un liek uz 1 diennakti ledusskapī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad noteiktais laiks pagājis, gaļu izņem no marinādes, nosusina un strauji apcep uz karstas pannas no visām pusēm.

Gaļu liek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 185° C – kamēr gatava.

Sagatavo pastinaka biezeni – pastinakus nomizo, sagriež sīkos gabalos un liek vārīties pienā uz nelielas uguns.

Liek katlam vāku un vāra līdz tie mīksti. Tad izberž caur sietu un pievieno sviestu.

Gatavo sēņu mērci – sīpolus un ķiplokus apcep, tad pievieno sēnes un cep vēl 5 minūtes, pievieno saldo krējumu, garšvielas un nedaudz vēl pavāra.

Pagatavo pīlādžu čatniju – noskalotas pīlādžu ogas vāra nelielā ūdens daudzumā uz lēnas uguns, tad pievieno cukuru, vēl mazliet pavāra un atdzesē.

Pasniedz ar zaļumiem un blanšētiem dārzeņiem.

Recepti iesaka Jūrmalas restorāna «MaMa» šefpavāre Terēze Kondrate

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.