Foto: Anasha design/Shutterstock

Gardēžu lutināšanai mājās: ābolu un banānu sacepums 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mielava koncerts pārsteidz! “No uzstāšanās pie okupantu pieminekļa līdz “nāvi krievu okupantiem!” ir ļoti patīkams progress”
Kokteilis
TESTS. Izvēlies vienu figūru un uzzini, ko tā var atklāt par tavām bērnības traumām
“Nesaprotu, kā var tā izturēties pret savu māti.” Raimonda Paula mazmeita emocionāli reaģē uz populārās kafejnīcas “Rasols” slēgšanu
Lasīt citas ziņas

Kurš teicis, ka desertam jābūt kam ļoti sarežģītam? Palutini ģimeni ar šo kārumu – ābolu un banānu sacepums. Mums izdevās lielisks!

Sastāvdaļas

• 6 āboli
• 2 banāni
• Puscitrons
• 150 g sviesta
• 150 g sviesta cepumu
• 100 g miltu
• 100 g pūdercukura
• skābais krējums

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Ābolus nomizo, sagriež četrās daļās, izņem serdi, tad sasmalcina.

2. Banānu nomizo, pēc tam sagriež plānās šķēlēs.

3. No citrona izspiež sulu.

4. Ābolus un banānus liek cepamtraukā un apslaka ar citrona sulu.

5. Sadrupina cepumus ar mīklas rulli, līdz iegūtas rupjas drumstalas.

6. Sviestu sagriež gabaliņos, ieliek bļodā, pieber miltus, cukuru, sadrupinātos cepumus un mīca, līdz tie labi sajaucas. Maisījumam jābūt diezgan drupanam. Maisījumu uzklāj uz augļiem, veidojot garozu.

7. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni pusstundu. Virsmai pēc cepšanas jābūt zeltaini brūnai. Jāraugās, lai pārāk neapbrūninās. Ja tā notiek, temperatūru samazina līdz 150 °C un turpina cept. Ja masa pēc 20 minūtēm vēl nav apbrūnējusi, temperatūru paaugstina līdz 210 °C. Kad sacepums gatavs, izņem no cepeškrāsns un noliek, lai 5 minūtes dziest. Pasniedz ar skābo krējumu.

Ņem vērā!

Maisījumu var pagatavot dienu iepriekš, bet ne cept. Uzglabā ledusskapī, apklātu ar foliju vai pārtikas plēvi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.