Foto: Anasha design/Shutterstock

Gardēžu lutināšanai mājās: ābolu un banānu sacepums 1

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Kurš teicis, ka desertam jābūt kam ļoti sarežģītam? Palutini ģimeni ar šo kārumu – ābolu un banānu sacepums. Mums izdevās lielisks!

Sastāvdaļas

• 6 āboli
• 2 banāni
• Puscitrons
• 150 g sviesta
• 150 g sviesta cepumu
• 100 g miltu
• 100 g pūdercukura
• skābais krējums

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Ābolus nomizo, sagriež četrās daļās, izņem serdi, tad sasmalcina.

2. Banānu nomizo, pēc tam sagriež plānās šķēlēs.

3. No citrona izspiež sulu.

4. Ābolus un banānus liek cepamtraukā un apslaka ar citrona sulu.

5. Sadrupina cepumus ar mīklas rulli, līdz iegūtas rupjas drumstalas.

6. Sviestu sagriež gabaliņos, ieliek bļodā, pieber miltus, cukuru, sadrupinātos cepumus un mīca, līdz tie labi sajaucas. Maisījumam jābūt diezgan drupanam. Maisījumu uzklāj uz augļiem, veidojot garozu.

7. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni pusstundu. Virsmai pēc cepšanas jābūt zeltaini brūnai. Jāraugās, lai pārāk neapbrūninās. Ja tā notiek, temperatūru samazina līdz 150 °C un turpina cept. Ja masa pēc 20 minūtēm vēl nav apbrūnējusi, temperatūru paaugstina līdz 210 °C. Kad sacepums gatavs, izņem no cepeškrāsns un noliek, lai 5 minūtes dziest. Pasniedz ar skābo krējumu.

Ņem vērā!

Maisījumu var pagatavot dienu iepriekš, bet ne cept. Uzglabā ledusskapī, apklātu ar foliju vai pārtikas plēvi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.