Foto: FreePik

Vienreiz pagatavoti tie kļūst par iecienītāko našķi: auzu pārslu cepumi ar banāniem un šokolādi 0

Vienkārši, taču ļoti garšīgi mājās cepti cepumiņi – bērni prasīs vēl un vēl!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 65
Lasīt citas ziņas
  • 150 grami sviesta
  • 2 gab. vidēja izmēra banāni
  • 380 grami milti
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • 100 grami auzu pārslas
  • 150 grami cukurs
  • 1 ola
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 70 grami šokolādes (jebkādas)

Pagatavošana:

Banānus sasmalcina ar blendera palīdzību. Pakusušu sviestu sakuļ kopā ar cukuru līdz masa kļūst mīksta un viendabīga. Sviesta un cukura masai pievieno banānus un olu. Vēlreiz visu sakuļ. Pievieno sāli, kanēli, cepamo pulveri un miltus – maisa līdz iegūst mīklai līdzīgu masu. Pievieno auzu pārslas un gabaliņos sadalītu šokolādi. Atkal visu kārtīgi sajauc.

CITI ŠOBRĪD LASA

Veido no masas cepumiņu formas un liek uz pannas, uz kuras uzklāts cepampapīrs.

Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep vidēji no 17 līdz 20 minūtēm. Cepumiem jākļūst zeltaini brūniem.

Kad cepumi jau gatavi, izslēdz cepeškrāsni – noņem cepumus no cepampapīra, uzliek uz restītēm cepeškrāsnī, nosusina un liek uz liela šķīvja vai bļodiņā.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.