Foto – Valdis Semjonovs

V. Krustiņš: – Cik darba vietas radīsiet? Vai jau ir kvalificēts darbaspēks? Vietējais? 7

– Manās kompānijās strādā ap 1230 cilvēku. Jelgavas rūpnīca būs ļoti augsti automatizēta, un būs nepieciešami tikai seši nodarbinātie. Tukumā un Ventspilī varētu būt 200 + 200 darba vietas. Tur ir diezgan daudz rokudarba, tā būs konveijerveida būvniecība. Vajag inženierus, tāmētājus, projektētājus. Šodien pieņēmām darbā interesantu jaunu cilvēku, kurš būs direktors jaunajā moduļu slimnīcas projektā. Pa vienam lasām kopā kolektīvu, jo, ejot pasaulē, uzņēmumiem vajag labi apmācītus, valodas protošus cilvēkus. Pašlaik, paldies Dievam, vēl pietiek ar Latvijas cilvēkiem, taču ir specifiskas lietas, kam šeit nemāca un nesagatavo. Tāpēc ir vajadzīgi izraēļu prāti un pieredze slimnīcu projektēšanā, taču liksim savējos viņiem klāt, lai skatās, mācās, apgūst.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

E. Līcītis: – Vai augtas klases speciālisti pie jums saņem “ministru algu”?

– “Skonto” grupā nav aplokšņu algu, ar valsti norēķināmies visos nodokļos. Minētajam direktoram piemēram, būs 4000 eiro atalgojums pēc visu nodokļu nomaksas + valstij nodoklis. Ja gribam augstu kvalifikāciju katrā darba vietā, tā jāpērk. Tā nav ministra, bet divu prezidentu alga. Izglītoti cilvēki apzinās savu vērtību. Saka – gribu strādāt kompānijas labā, būt tās patriots, bet gribu tādu un tādu algu. Nekā nevar darīt, tā tas maksā. Ja uzņēmumā plānojam apgrozīt 100 miljonus gadā, tad tas ir direktora darbs to izdarīt un nopelnīt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.