Ainažnieks jūrasbraucējs Ivars Brauns uztraucās: “Kāpēc izmaksas vēl nav aprēķinātas un zināmas jau tagad? Mēs neesam tik liela valsts, lai varētu atļauties neveiksmīgus projektus.” Foto – Ivars Bušmanis

Zaļie uz sliedēm negulsies 10

Vai arī Zaļā partija negrasās torpedēt sliežu ceļu, kas šķērso “Natura 2000” teritorijas Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā? Vilciens taču caurbrauks dabas liegumu Vitrupes ielejā un dabas parkam Salacas ielejā un pārbrauks pāri savvaļas ķiplokiem!

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Edgars Tavars aizstāvēja vilciena projektu, jo tas mazāk piesārņo vidi nekā autotransports, paredzot, ka daudzas kravas tiks pārvadātas pa sliežu ceļu. “Nevar kaut ko iegūt, neko nezaudējot,” atgādināja Salacgrīvas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Cīrulis, “tas ir kompromisa variants, kas saglabā iespējami daudz dabas vērtību.”

Kas strādās?

Kur ņems tos strādnieku tūkstošus? Vietējos vai ievedīs – interesējās Ainažu ļaudis. Tavars gan atrunājās, ka būs iepirkumu konkursi, kuros startēs būv­firmas ne tikai no Baltijas, bet no visas pasaules un katrs, vai tie būtu poļi vai ķīnieši, var braukt ar saviem strādniekiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Kurš uzvarēs iepirkumā Latvijā, kurš Lietuvā un kurš Igaunijā, to mēs pateikt nevaram. Vienlaikus mēs aicinām iepirkumu stratēģiju veidot tā, lai to varam izsludināt visās Baltijas valstīs vienlaikus, lai nebūtu konkurences uz vieniem un tiem pašiem izpildītājiem par dažādu cenu. Ir resursi, kurus varam iegūt tikai ārpus Baltijas valstīm, – arī granīta šķembas uzbērumam jāieved, nemaz nerunājot par sliedēm,” paskaidroja Vingris.

“Bet jāgādā, lai vietējie atrastu darbu,” Tavars piekodināja. “Jau notikušas pārrunas ar Izglītības ministriju par to, lai sagatavotu jauniešus tādām profesijām, kas būs vajadzīgas jaunajam dzelzceļam,” viņš atklāja. Tā teikt, pārrunas ir bijušas, bet pasūtījums par vilciena mašīnistu sagatavošanu ar vācu valodas zināšanām vēl nav veikts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.