Ainažnieks jūrasbraucējs Ivars Brauns uztraucās: “Kāpēc izmaksas vēl nav aprēķinātas un zināmas jau tagad? Mēs neesam tik liela valsts, lai varētu atļauties neveiksmīgus projektus.” Foto – Ivars Bušmanis

Lems valdībā, ne novados 10

Jānis Cīrulis diskusijā pavēstīja, ka novadā darbojas iedzīvotāju konsultatīvā padome, ka sabiedriskās apspriešanas gaitā labākais iespējamais risinājums atrasts, ka sliežu trase ir nosprausta un kopā ar kaimiņiem Limbažu novada deputātiem par kopīgām interesēm vienojušies. Pēc sākotnēji pieteiktā laika grafika, martā visās pašvaldībās vajadzēja pieņemt lēmumu. Taču šajā laikā ir pieņemts likums, saskaņā ar kuru lēmums ir jāpieņem valdībai, konsultējoties ar pašvaldībām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Edgars Tavars: “Kad publiskās apspriešanas ceļā esam izvēlējušies vēlamo trases izvietojumu, galīgo lēmumu pieņems Ministru kabinets. Galīgajai interešu saskaņošanai jānotiek valdības līmenī, pieaicinot ekspertus un pašvaldību pārstāvjus.” Vai valdība novadus uzklausīs? Jānis Cīrulis izteica cerību, ka uzklausīs, tāpat kā dome uzklausījusi un ņēmusi vērā iedzīvotāju viedokli: “Ceram, ka mūs savā valstī valdība ņems vērā. Vismaz līdz šim esam uzklausīti.” Salacgrīva ir novads, kurā iedzīvotāji aktīvi strādā, nevis tikai aktīvi runā, izstrādājot savus priekšlikumus, kā trase varētu izskatīties, atzina Kaspars Vingris.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.