Akmens trauki.
Akmens trauki.
Foto – Valdis Semjonovs

Patīk akmeņu dažādība 0

– Man patīk akmeņi, – atzīst meistars. – Uz tiem var ilgi skatīties. Katrs ir atšķirīgs, šķirojot vienmēr var atrast kaut ko interesantu. Pelēkos Latvijas akmeņus pērku grants karjerā. Krāsainajiem un no ārzemēm ievestajiem visdraudzīgākās cenas parasti ir veikalos “Depo”. Starp ievestajiem akmeņiem dažreiz gadās pa iezim – tie lūst, un nākas izmantot citiem mērķiem. Izejmateriālu cenas veikalā varbūt ir mazliet augstākas nekā piegādātājiem, bet, tā kā veikals atrodas tepat tuvumā un vairāk par pāris maisiem nepērku, šo izvēli esmu atzinis par labāko.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

Parasti no viena veida akmeņiem vienlaikus tiek gatavoti vairāki trauki. Visilgāk notiek šķirošana, sijāšana, mazgāšana un žāvēšana, kad palīgos nāk arī dēli – septiņus gadus vecais Emīls un piecgadīgais Krišjānis.

Agņa gatavotie akmens trauki parasti ir ļoti minimāli lakoti, vieglo spīdumu piešķir lielākoties līme. No formas izņemtos traukus noslīpē, līdz bļoda vai šķīvis ir gludi, tos patīkami paņemt rokās. Formas pārsvarā tiek iegādātas veikalā, bet dažas Agnis izgatavojis no saplākšņa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izejmateriālus, kas paliek pāri no traukiem, var izmantot akvārijos, dārzu dekorēšanai vai celiņu veidošanai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.