Akmens trauki.
Akmens trauki.
Foto – Valdis Semjonovs

Amata noslēpumi paliks 0

Agņa oriģinālos akmens traukus ikdienā var iegādāties ģimenes dārza preču veikalā Garkalnē, bet brīvdienās – mājražotāju un amatnieku tirdziņos. Divu gadu laikā meistaram izveidojies pastāvīgo klientu loks. Ārzemnieki par skaistajiem dizaina priekšmetiem priecājas, bet lielā svara dēļ vairāk par mazu svečturi parasti nenopērk.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Lasīt citas ziņas

Akmens trauku cenas atkarībā no izmēra, izejmateriāliem un sarežģītības pakāpes svārstās no 8 līdz 50 eiro. Trauki no Latvijas akmeņiem ir mazliet lētāki, savukārt no baltajiem Itālijas akmeņiem izgatavotie – dārgāki.

Meistars vismaz tuvākajā laikā strauji paplašināt ražošanu neplāno. Ģimene dod priekšroku lēnai un pakāpeniskai biznesa attīstībai. Pavasarī un vasarā ģimenes dārza preču veikalā var nopirkt dažādus stādus. Agņa sieva Evita pēc profesijas ir uzņēmējdarbības organizatore, beigusi Rīgas Tirdzniecības tehnikumu. Viņai puķes un dārzkopība vienmēr patikusi, un Garkalnē tobrīd cita dārzkopības preču veikala nav bijis, tāpēc nolēmuši riskēt. Bizness uzsākts, neņemot kredītus, tikai no pašu ietaupījumiem. Evita uzskata, ka veiksmīga biznesa pamatā ir pozitīva attieksme pret klientiem un godīgums: – Ja kādam vienreiz pārdosi kaut ko ne pārāk labu, otrreiz vairs nepiemānīsi. Tāpat ir ļoti svarīgi uzklausīt cilvēkus. Pircēji jūt, vai patiesi no sirds vēlies palīdzēt viņam iegādāties labāko vai tikai gribi tikt vaļā no dārgākās preces.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.