Foto no Baibas Indriksones personīgā arhīva

Strādā kopā ar vecajiem korifejiem 1

Aktrise saka, ka bieži viņas profesijas pārstāvjiem nākas arī klupt, bet dažam tā taciņa ir vieglāka. Par sevi viņa atzīst, ka esot laimes lutekle – tas, kas paticis, to arī darot. Vidusskolas laikos jau meklējusi, kur tik kādā klubiņā var paspēlēt. Tad nācis Teātra institūts un, mācoties ceturtajā kursā, toreizējā Andreja Upīša Drāmas teātrī jau bijušas lomas. Viņas tēvs Nikolaja Gogoļa lugā “Revidents” pat bijis Jānis Osis, mamma – Emma Ezeriņa, Hļestakovi bija Alfrēds Videnieks un Alfrēds Jaunušans – vesela plejāde. “Man toreiz bija tikai 20 gadu, es biju pavisam jauna. Man bija liela bijība pret vecajiem aktieriem. Es taču pieredzēju visus lielos aktierus, kuri bija sākuši strādāt Ulmaņlaikā. Arī Katlapu, Silenieku, Klintīti, Ēriku, vēlāk Radziņu, Līni, Freimani. Esmu kopā ar visiem spēlējusi un pieredzējusi visu, ko viņi ir darījuši,” saka Baiba Indriksone. Viņa atzīst, ka tagad daudzi jaunie aktieri nezina vecos korifejus.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Toreiz, Baibas jaunībā, nebija pieejamas grāmatas par latviešu aktieriem, kādas tagad iespējams dabūt. Nebūtu jau grūti izlasīt.

“Man jāsaka paldies vecākiem, kuri to talantu manī ielika, paldies Nacionālajam teātrim, kur man rit jau 65. sezona. Es atradu Veras Baļunas apsveikumu, kad es sāku spēlēt, datētu ar 1951. gada 1. decembri. Tad vēl mācījos ceturtajā kursā. Es ļoti savulaik gribēju nospēlēt Raiņa Baibiņu, bet manā laikā vairāk bija tādas padomju meitenes. Toties biju arī “Liliomā” galvenās varones draudzene Marija. Tā ir teātra vēsturē iegājusi luga. Es noteikti pieminētu Dinu “Jāzepā un viņa brāļos”, kur spēlēja gan Katlaps, gan toreiz jaunais Bebrišs. Katrā sezonā ir bijusi kāda mīļa loma,” šodien atzīst aktrise. Viņa arī mīlestību spēlējusi uz skatuves- daudz kas bijis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kādreiz, jaunībā, daudz spēlējusi teātrī – katru vakaru izrāde. Domājusi – kaut varētu kaut kur braukt filmēties! Tad tu izraujies no ierastās vides un esi starp citiem cilvēkiem, citā pilsētā vai laukos. Esot bijis pat tā, ka filmētas trīs filmas viena pakaļ otrai. Kijevā Baiba filmējusies, bet tās filmas ir sen aizmirstas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.