Foto – Doriti/Shutterstock

Aliču čatnijs ar ķiplokiem un papriku 0

Sastāvdaļas
1 kg aliču
ķiploka galviņa
½ paprikas
75 g sakapātu pētersīļu
50 g sakapātas kinzas
50 g cukura
150 ml ūdens
1 tējkarote maltu melno piparu
čili pipars
1,5-2 tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Pagājušajā naktī pie slimnīcas durvīm pusnaktī atstāj džemperī ievīstītu jaundzimušo: mediķi ko tādu 30 gadu laikā piedzīvo pirmo reizi 10
“Autobusā iekāpa apmēram 7 gadus vecs puika…” Šofera drosmīgais lēmums pasargā bērnu no potenciālām briesmām 7
Kokteilis
“Ņemot vērā manu slimību…” Eksprezidents Guntis Ulmanis atklāti stāsta par veselības problēmām ģimenē
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Plūmes nomazgā, saber katlā, pārlej ar ūdeni un sutina, līdz mīkstas. Izberž caur sietu un pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu papriku. Ķiplokus un čili, pētersīļu lapiņas un kinzu smalki sakapā. Liek visas sastāvdaļas kopā un sutina uz nelielas uguns 15 minūtes. Sapilda čatniju mazās burciņās, aizvāko un glabā vēsumā. Ja negribas asu, neliek čili piparu.

! Šis čatnijs labi garšos kopā ar gaļas un rīsu ēdieniem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.