Foto: Matīss Markovskis

Amaranta biezputra ar augļiem – ātras un veselīgas brokastis 0

Sastāvdaļas
240 g amaranta
480 ml piena
100 g brūnā cukura
divi nektarīni
divi nelieli bumbieri
divi persiki
60 g sviesta

Veselam
Ko nedrīkst lietot kopā ar kafiju: pētnieki izceļ piecus bīstamus pārtikas produktus
RAKSTA REDAKTORS
Traģisks notikums bērnu slimnīcā Rīgā – iespējams, mediķu kļūdas dēļ miris bērns
“Mēle nestāvēja aiz zobiem.” Skolotājs atklāj jauniešu stāstīto par 300 eiro vērto dalību protestā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Amarantu noskalo. Katliņā ielej 240 ml ūdens un gandrīz puslitru piena, ieber amaranta graudiņus. Vāra uz lēnas uguns 15–20 minūtes.

Pannā izkausē sviestu, pievieno šķēlītēs sagrieztus augļus un cukuru, uz nelielas uguns tos karamelizē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šķīvī liek biezputru un bagātīgi pārliek ar karamelizētajiem augļiem.

Putrai var pievienot arī kanēli, kardamonu un vaniļas cukuru. Karamelizēto augļu vietā biezputru var aizdarīt ar svaigu augļu gabaliņiem vai ogām, saldumam var pievienot dateles, ievārījumu vai medu – kas labāk garšo.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.