Foto: Shutterstock

No omītes zelta receptēm: karaliskās bulciņas ar cukuriņu un magonēm 10

Mājās ceptas bulciņas – nekas nevar tās aizstāt, pat visdārgākā un izcilākā konditoreja! Šo bulciņu recepte, kurām pamatoti dots nosaukums “karaliskās bulciņas”, ir ļoti vienkārša, tāpēc tās izdodas katru reizi, kā tiek izlemts tās pagatavot un sagādāt prieku sev un saviem mājiniekiem!

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Karaliskās bulciņas ar cukuriņu un magonēm

Sastāvdaļas:

Augstākā labuma kviešu milti – 0,5 kg
Silts piens – 300 ml
Sausais raugs – 15 grami
Cukurs – tējkarote
Sāls – tējkarote
Augu eļļa – 75 grami
Ola – 1 gab.
Magoņu sēkliņas pārkaisīšanai

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Ņem bļodu, ieber raugu siltā pienā, pievieno cukuru, visu kārtīgi samaisa un atstāj “atpūsties” uz 10 minūtēm. Gaida tik ilgi, kad raugs sāk “pacelties”.

2. Citā traukā ieber miltus, sāli un augu eļļu, visu kārtīgi saspaida. Masas centrā uztaisa “iedobīti”, kurā ielej pienu un raugu. Ļauj dažas minūtes “atpūsties”. Pēc brīža visu samaisa viendabīgā, elastīgā mīklā. Ja šķiet, ka miltu ir par maz, nedaudz pieber vēl.

3. Uzliek traukam dvieli un noliek siltā vietiņā pastāvēt (aptuveni stundu, kamēr mīklas apjoms nepieaug 2x). Pēc tam izņem no trauka mīklu, sarullē to desā, kuru sadala aptuveni 16 vienādos gabaliņos. No katra gabaliņa rokās formē bulciņu.

4. Apsmērē katru bulciņu ar sakultu olu. Bagātīgi uz katras uzber cukuru, magonītes un liek uz tīra dvieļa. Ar asu nazi bulciņas virspusē iegriež “krustiņu”.

5. Ļauj bulciņām “atpūsties” vēl vidēji 30 minūtes. Pa šo laiku to izmērs pieaugs vēl vismaz 1,5x.

6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kārto bulciņas uz cepešpannas un liek cepties aptuveni uz 20 līdz 25 minūtēm.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.