Nule izgatavotas īpašas konstrukcijas lielizmēra logi, kas paredzēti sevišķi lepnām bagātnieku privātmājām kādā no mūsu austrumu kaimiņvalstīm.
Nule izgatavotas īpašas konstrukcijas lielizmēra logi, kas paredzēti sevišķi lepnām bagātnieku privātmājām kādā no mūsu austrumu kaimiņvalstīm.
Foto – Ivars Bušmanis

Par vietu tirgū jācīnās 2


Pašlaik “ARBO Windows” strādā apmēram 60 darbinieki, tostarp arī tie, kam bija darbs uzņēmumā “Arbo”. Logu un durvju sagatavju ražošana ir gandrīz pilnīgi automatizēta, tomēr bez roku darba pavisam iztikt nav iespējams. Viesojoties uzņēmumā, redzējām, piemēram, kā strādnieki ar rokām slīpē un krāso logu rāmjus. Tāpat roku darbs vajadzīgs, saliekot sagataves pirms ievietošanas presē.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas

“Kaut arī uzņēmums vēl ir jauns – ar jauno nosaukumu darbību sākām tikai pagājušā gada vasarā, un cīniņš par savu vietu tirgū vēl priekšā – esam jau paguvuši daudz paveikt,” stāsta uzņēmuma administratīvā direktore Zane Kriķe. “Aptuveni pusgada laikā esam spējuši dubultot ražošanas apjomus un finanšu apgrozījumu. Mēnesī pārstrādājam aptuveni 25 kubikmetrus koksnes. Logus un durvis izgatavojam galvenokārt no priedes, tomēr ražošanā izmantojam arī no ārzemēm ievesto lapegli un sarkankoku. Pašlaik esam saņēmuši pasūtījumus, kuru pietiek darbam līdz šī gada beigām.”

Uzņēmuma vadītāja gan atzīst, ka tirgū valda ļoti liela konkurence. Labus logus un durvis no koka prot izgatavot arī citos Latvijas uzņēmumos, tāpat Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Zviedrijā un citur. Turklāt jāņem vērā, ka galvenokārt zemāku cenu dēļ tirgū pieprasīti ir arī plastmasas logi un durvis.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Pieļauju, ka ļaudis vēl nav paguvuši novērtēt visus plastmasas logu un durvju trūkumus tāpēc, ka šī produkcija Latvijā parādījās tikai pirms aptuveni divdesmit gadiem. Uzņēmumā līdzšinējā praksē gan esam saskārušies ar pasūtītājiem, kuri savulaik dzīvokļos ielikuši balkona plastmasas durvis. Bet tagad grib tās nomainīt, pasūtot no koksnes izgatavotās. Tas liecina, ka koksnes produktiem būs pieprasījums,” atzīst Zane Kriķe.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.