Bauska tūrisma izstādē “Balttour 2017” piedāvā restorānu nedēļu ar lietuviešu un igauņu nacionālajiem ēdieniem, atzīmējot viņu valsts svētkus.
Bauska tūrisma izstādē “Balttour 2017” piedāvā restorānu nedēļu ar lietuviešu un igauņu nacionālajiem ēdieniem, atzīmējot viņu valsts svētkus.
Foto – Zigmunds Bekmanis

Latvija pārsteigs bez spoža iesaiņojuma 0

Latvijas novadu stendi šogad, iespējams, nebūs tik pārgalvīgi veidoti kā citus gadus, jo lielākoties noslēgušies daudzi tūrisma projekti un līdz ar to finansējums, taču talkā nākušas vietējās pašvaldības, jo no jauna ko rādīt ir sakrājies gana daudz. Piemēram, Vidzemē Madonas novadā pie leģendārā diriģenta Haralda Medņa mājām “Dzintari” tapusi lielā dziesmu vieta, sākušas darboties veselas divas alus darītavas, bērnu kvadriciklu parks, savvaļas putnu rehabilitācijas stacija, garīgā tūrisma saimniecība “Utķuru mājas”, pārvietojamā pirts un vēl citi jauni apskates objekti. Izstādē varēs satikt arī populārās animācijas filmas “Avārijas brigāde” varoņus, kuri jau pavasarī pārcelsies uz AB parku – Baltijā lielāko tematisko izklaides un atpūtas vietu pie Lēdmanes.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Dārzs
FOTO. Ziedu pārpilnā vietējā Holande! Daugmalē milzīgās platībās zied narcises un tulpes
Lasīt citas ziņas

Kurzemē jaunums māk­slas baudītājiem – maršruts “Kandavas mākslas taka”, kas veltīts Latvijas simtgadei, un Sabiles koka rotaļlietu muzejs. Bet Liepāja pilsētas apskates objektiem pievienojusi NBA uzlecošās zvaigznes Kristapa Porziņģa dāvināto basketbola laukumu. Latgale izcels latviskā mantojuma saimniecības un savu viesmīlību, pirmoreiz “Balttour” parādot pērn jūnijā atklāto Šmakovkas muzeju Daugavpilī. Savukārt Rēzekne leposies ar jaunatklāto Zaļo sinagogu un veikborda trasi Kovšu ezera pludmalē.

Visbeidzot Zemgale un Sēlija izstādes apmeklētājiem sarūpējusi intelektuālas izklaides. Viesītes amatnieces rādīs, kā top darbi pērļošanas tehnikā, Salas novads atklās dūraiņu adīšanas noslēpumus, Jēkabpils piedāvās uzspēlēt šahu ar savu talismanu lūsi, Dobele iepazīstinās ar tulpju audzēšanu un selekcionāra P. Upīša dārzu, bet Bauska – ar pils viduslaiku spēlēm un Rundāles pils jauno “Zosu spēli”. Par jaunumu uzskatāma arī Jelgavas uzdrošināšanās šoreiz ledus festivāla skulptūru novietot savā stendā, nevis ārpus halles kā citugad. Vai tā pirms “Balttour 2017” slēgšanas neizkusīs, redzēsim pavisam drīz.

Uzsvars ceļojumu drošībai

CITI ŠOBRĪD LASA

“Jau desmito gadu tūrisma izstādē piedalīsies LR Ārlietu ministrija, kas šoreiz sagatavojusi praktisku jaunumu. “Esam izveidojuši testu, kas palīdzēs ikvienam atbildīgi sagatavoties braucieniem uz ārzemēm, atklājot, kā rīkoties ārkārtas situācijās. Turklāt visi, kas atvēlēs laiku testam, piedalīsies vērtīgu balvu izlozē,” sola ministrijas pārstāvji, kuri visas trīs izstādes dienas atbildēs uz jautājumiem par drošu ceļošanu. Bet 4. februārī no plkst. 10 līdz 16 viņiem pievienosies Valsts robežsardzes, Latvijas apdrošinātāju asociācijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, VID, Muitas pārvaldes un Nacionālā veselības centra pārstāvji, kuri būs gatavi sniegt konsultācijas.

Nobeigumā praktiska informācija visiem “Balttour 2017” apmeklētājiem. Pirmkārt, tūrisma izstāde ir arī gadatirgus, proti, šajās dienās daudzas tūrfirmas piedāvās ceļojumus un citus pakalpojumus ievērojami lētāk, tostarp “Air Baltic”, kas līdz ar jauno lidmašīnu iegādi sola palielināt lēto biļešu skaitu par 16 procentiem. Otrkārt, 3. februārī, no plkst. 10 līdz 13 būs profesionāļiem atvēlētais laiks, kad ieejas biļete maksās 15 eiro. Pēc tam pieaugušajiem – seši eiro, skolēniem, senioriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – četri eiro, bet bērni līdz 7 g. v. izstādē tiks ielaisti bez maksas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.