Jans Filips Albrehts
Jans Filips Albrehts
Foto – Ivars Bušmanis

– Jūs jau iepriekšējā EP sasaukumā strādājāt pie šīs Datu aizsardzības paketes, bet nespējāt panākt tās apstiprināšanu. Kas bija par iemeslu? 0

– Mēs mēģinājām dabūt cauri vienādu datu apstrādes standartu visiem eiropiešiem gadījumos, kad viņi datus nodod kompānijām, kā arī varas iestādēm. Saņēmu četrus tūkstošus priekšlikumu, dažādu grozījumu, brīžiem pat pretēju. Mums izdevās tos apkopot un nodot balsojumam EP 2013. gada oktobrī. Problēma ir tā, ka ES Padomes tieslietu un iekšlietu ministri joprojām nespēj vienoties par kopīgu pozīciju.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

Man ļoti žēl, ka trīs gadus pēc tam, kad EP Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komiteja šo ideju likusi parlamentā balsojumā, kompānijas un arī patērētāji vēl joprojām cieš no situācijas, ka mēs atrodamies 28 dažādos likumu ietvaros. Piemēram, lielākā eiropiešu daļa izmanto “Google” un “Facebook”, taču viņus neaizsargā savas valsts likumi, bet viņi pakļauti tās valsts likumiem, no kuriem šie servisi tiek sniegti.

– Jaunos pakalpojumos arvien vairāk prasa personas datus, no kuriem nemaz nav atkarīga šī pakalpojumu sniegšana, piemēram, tālruņa numuru, atrašanās vietas automātisku noteikšanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Jums nav tāda pati aizsardzība kā, piemēram, gadījumā, kad datus pieprasa kāda Latvijas kompānija. Mēs vēlamies to mainīt pēc iespējas ātrāk, bet ministri nespēj vienoties. Domāju, ka eiropiešiem ir pamats prasīt no savām valdībām atbalstu kopīgai pozīcijai, kas sargātu viņu intereses.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.