Foto-MAR007/Shutterstock

Laiks gatavot labumus svētkiem! Aromātiskais rupjmaizes kvass – gards dzēriens 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Tas sāksies 6. jūlijā un ilgs 30 dienas pēc kārtas: Eiropā gaidāmi laikapstākļu pavērsieni un anomālijas
Traģiska nakts Ulbrokā – mūžībā aiziet kora mākslinieks Andris Vilde
Krievijai tuvojas jauna krīze – no veikalu plauktiem var pazusts iecienīts produkts. Maize turpmāk būs tikai uz taloniem?
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas 10 litriem
• 900 g rupjmaizes
• 500 g cukura
• 2 citroni
• 45 g rauga
• 50 ml apiņu novārījuma
• 9 l dzeramā ūdens

Pagatavošana.
Citroniem norīvē miziņu un izspiež sulu. Rupjmaizi sagriež šķēlītēs, saliek uz cepamās pannas un apgrauzdē cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes. Pēc tam maizes šķēles aplej ar sešiem litriem verdoša ūdens, uzliek traukam vāku un ļauj 4–5 stundas iestāvēties. Brūno, aromātisko šķidrumu nokāš un biezumiem pārlej atlikušos trīs litrus verdoša ūdens. Pāris stundu ļauj iestāvēties un atkal nokāš. Abus šķidrumus salej kopā, pievieno cukuru, citrona miziņas un sulu, apiņu novārījumu un raugu. Ja nav pieejami apiņi, bez tiem var iztikt. Noliek siltā (22–26 °C) vietā uz 6–8 stundām raudzēties. Izkāš un strauji atdzesē, lai pārtrauktu rauga aktīvo darbību. Pasniedz vēsu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Citrona miziņas un sula dod kvasam patīkamu garšas akcentu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.