Foto-MAR007/Shutterstock

Aromātiskais rupjmaizes kvass – gards dzēriens 3

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas 10 litriem
• 900 g rupjmaizes
• 500 g cukura
• 2 citroni
• 45 g rauga
• 50 ml apiņu novārījuma
• 9 l dzeramā ūdens

Pagatavošana.
Citroniem norīvē miziņu un izspiež sulu. Rupjmaizi sagriež šķēlītēs, saliek uz cepamās pannas un apgrauzdē cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes. Pēc tam maizes šķēles aplej ar sešiem litriem verdoša ūdens, uzliek traukam vāku un ļauj 4–5 stundas iestāvēties. Brūno, aromātisko šķidrumu nokāš un biezumiem pārlej atlikušos trīs litrus verdoša ūdens. Pāris stundu ļauj iestāvēties un atkal nokāš. Abus šķidrumus salej kopā, pievieno cukuru, citrona miziņas un sulu, apiņu novārījumu un raugu. Ja nav pieejami apiņi, bez tiem var iztikt. Noliek siltā (22–26 °C) vietā uz 6–8 stundām raudzēties. Izkāš un strauji atdzesē, lai pārtrauktu rauga aktīvo darbību. Pasniedz vēsu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Citrona miziņas un sula dod kvasam patīkamu garšas akcentu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.