Foto – Shutterstock

Ātrā melleņu siera kūka. Bez cepšanas! 5

Sastāvdaļas pamatnei
• 125 g sviesta
• 125 g sviesta cepumu

Reklāma
Reklāma
TV24
“Krievi nav spēcīgāki, viņi ir…” Ukrainas karavīrs drosmīgi atklāj frontes realitāti un vienu lietu, kas viņiem trūkst
“Rakstīt neprot, seši bērni pie sāniem, ko tieši viņi dara Latvijā?” Imigrantu pieplūdums pamatīgi satrauc rīdziniekus
Tauta cieš tumsā, bet paši ukraiņi izkrāpj miljonus: publisko “enerģētikas mafijas” slepenos audioierakstus 2
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 300 g lielogu melleņu
• 400 g krēmsiera bez piedevām
• 140 ml saldā krējuma
• 110 g pūdercukura
• 2 tējkarotes vaniļas cukura
• 1,5 tējkarotes citrona sulas

Rotāšanai
• piparmētras lapiņas
• 100 g lielogu melleņu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Cepumus salauž gabaliņos, saliek blendera traukā un sasmalcina līdz drupačām. Tām pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Tortes formā ieklāj cepampapīru, liek pamatnes masu un ar pirkstiem vai karoti stingri piespiež. Ieliek uz pusstundu ledusskapī sastingt.

Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru un noliek atsevišķi. Krēmsieru ieliek putojamajā traukā un ar mikseri nedaudz samaisa. Pievieno pūdercukuru, citrona sulu un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Rūpīgi iecilā putukrējumu. Tortes formu izņem no ledusskapja, klāj kārtām krēmsiera masu un pa virsu – uz pusēm pārgrieztas lielogu mellenes. Liek ledusskapī sastingt vismaz uz nakti. Dekorē ar piparmētras lapiņām un svaigām ogām.

!!! Ātri pagatavojama siera kūka, kas labi garšo kopā ar bezalkoholisko mohito kokteili vai ledustēju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.