Foto – Shutterstock

Tiramisu ar mellenēm – patīkami liess un vasarīgi viegls deserts 2

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Mūsdienās daudzi pat nav dzirdējuši par šiem PSRS laiku mācību priekšmetiem: 7 aizmirstas “disciplīnas” 52
Kokteilis
Labākie mīļākie pēc zodiaka zīmes: tādi ir tikai seši
Kokteilis
Koka čūskas gads tuvojas. Ko tas nesīs katrai zodiaka zīmei 2025. gadā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 500 g lielogu melleņu
• 500 g grieķu jogurta
• 150 g cukura
• 100 g cepumu Dāmu pirkstiņi
• 1,5 citroni
• 6–8 kanēļa standziņas
• 1,5 ēdamkarotes vaniļas cukura
• 2 piparmētras zariņi
• pustējkarote kakao pulvera

Pagatavošana.
Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Pannā ieber 300 g lielogu melleņu, pievieno 50 gramu cukura un 2 ēdamkarotes citrona sulas. Sutina, līdz mellenes mīkstas un atdalās sula. Noliek atdzesēties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mazā katliņā ielej atlikušo citrona sulu, pieber 50 gramu cukura un maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Arī noliek atdzesēties.

Grieķu jogurtu sajauc ar citrona miziņu, 50 gramiem cukura un vaniļas cukuru. Platos deserta trauciņos kārto dāmu pirkstiņus, kuri pirms tam apsmērēti ar citrona sīrupu. Klāj melleņu masu. Liek kārtu grieķu jogurta, dāmu pirkstiņus un uz tiem atkal melleņu masu. Pēc tam baltā jogurta kārtu. Pārkaisa ar kakao pulveri, dekorē ar kanēļa standziņu, mellenēm un piparmētras lapiņām. Noliek vismaz uz četrām stundām ledusskapī, lai garšas sajaucas.

!!! Tiramisu parasti ir ļoti trekns deserts, toties šī versija ir patīkami liesa un vasarīgi viegla.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.