Foto-Baiba Buceniece

Atspirdzinošs dzēriens “Šerbet” 0

Sastāvdaļas: (10 litriem) 0,5 kg medus, 6 citroni, 1 kg cukura, safrāns, krustnagliņas.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Receptes
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Citroniem norīvē miziņu, ber keramikas traukā. Pievieno 1 l vārīta karsta ūdens, atstāj ievilkties. 1 kg cukura pievieno 1 l ūdens un sulu no viena citrona. Ļauj nedaudz atdzist, tad liek klāt 0,5 kg medus, 6 krustnagliņas, pieber safrānu. Ļauj atdzist. Ūdeni ar rīvētajām citrona miziņām izkāš, pievieno medus sīrupam, sajauc. Iegūtos 2 litrus sīrupa atšķaida ar 8 litriem ūdens vai 5 l ūdens un 3 kg ledus. Šis dzēriens labi veldzē un sniedz enerģiju gan vasarā, gan ziemā.

 

Gatavoja restorāna “Azerbaidžāna” pārvaldnieks un šefpavārs Huseinsade Elšads

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.