Foto-Baiba Buceniece

Atspirdzinošs dzēriens “Šerbet” 0

Sastāvdaļas: (10 litriem) 0,5 kg medus, 6 citroni, 1 kg cukura, safrāns, krustnagliņas.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Lasīt citas ziņas

Citroniem norīvē miziņu, ber keramikas traukā. Pievieno 1 l vārīta karsta ūdens, atstāj ievilkties. 1 kg cukura pievieno 1 l ūdens un sulu no viena citrona. Ļauj nedaudz atdzist, tad liek klāt 0,5 kg medus, 6 krustnagliņas, pieber safrānu. Ļauj atdzist. Ūdeni ar rīvētajām citrona miziņām izkāš, pievieno medus sīrupam, sajauc. Iegūtos 2 litrus sīrupa atšķaida ar 8 litriem ūdens vai 5 l ūdens un 3 kg ledus. Šis dzēriens labi veldzē un sniedz enerģiju gan vasarā, gan ziemā.

 

Gatavoja restorāna “Azerbaidžāna” pārvaldnieks un šefpavārs Huseinsade Elšads

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.