Ko tu vari darīt, lai vērstu par labu savu izteikto nepatiku pret telefonsarunām? 0

Psihologiem ir vairāki ieteikumi, kā cilvēkiem, kuriem piemīt šī problēma, tikt ar to galā.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
Lasīt citas ziņas

1. Atceries, ka neesi viens. Psihologi ziņo, ka šī fobija ir ļoti bieži sastopama, tāpēc pastāv diezgan liela iespēja, ka cilvēks otrā galā arī nervozē, runājot ar tevi! Padomā, kā tu vari palīdzēt otram cilvēkam tikt galā ar viņa fobiju, un tas varētu palīdzēt aizmirst tev pašam par savējo!

2. Mēģini izprast, kāpēc telefonsarunas padara tevi tik nervozu. Dažreiz problēmas saknei nav nekāda sakara ar pašu problēmu. Piemēram, kaut kādā posmā dzīvē tu esi saņēmis atraidījumu pa telefonu, un tu patiesībā baidies vēlreiz pieredzēt šo atraidījumu nevis runāt pa telefonu! Tiec galā ar problēmas sakni, un simptomi izzudīs paši.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Sāc ar maziem soļiem. Ja tev ir problēma, var paiet laiks, kamēr to atrisini pilnībā. Nezaudē cerību, ja savu fobiju no telefonsarunām nespēj uzveikt uzreiz. Mazi soļi tik un tā ir soļi pareizajā virzienā, tāpēc nenoniecini pieticīgu sākumu. Piemēram, šonedēļ pamēģini pasūtīt ēdienu, piezvanot nevis pasūtot to internetā. Tu, visticamāk, nekad neredzēsi cilvēku, kurš atbild otrā galā, tāpēc, ja mazliet saputrosies, tam nav nozīmes. Līdzko tas tev vairs neliek justies nervozam, vari pāriet pie nopietnākām telefonsarunām.

4. Maini to, kā tu domā. Kāds viedais reiz teica: “Ja tavs domāšanas veids ir atvedis tevi uz vietu, kura tev nepatīk, tad domā par ko citu un savādāk!”. Domāšanas veida izmainīšana var izklausīties pēc biedējoša uzdevuma, bet saskaņā ar psihologu teikto tas ir iespējams. Tev jāliek savam prātam likt uztvert telefonsarunas kā kaut ko normālu un pašsaprotamu, tā vietā, lai asociētu tās ar bailēm un stresu. Vienīgais veids, kā to panākt, ir stāties pretī savām bailēm. Tomēr neuztraucies – sāc ar maziem soļiem!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.