Foto – Aija Geida

Baklažānu tornīši – ātri pagatavojams un viegls ēdiens 0

Sastāvdaļas
• 2 baklažāni
• 4 tomāti
• 250 g mocarellas siera
• 2–3 ķiploka daiviņas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls
• Zaļumi vai diedzējumi pasniegšanai

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 65
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānus sagriež 7–9 mm biezās šķēlēs un apcep uz pannas zeltaini brūnus, apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Var likt arī uz cepamās plāts, apslacīt ar eļļu, pārkaisīt ar sāli un maltiem melnajiem pipariem un cept +180 °C 10–15 minūtes – šādi baklažāns būs sulīgāks un ne tik trekns. Kad baklažānu šķēlītes gandrīz gatavas, tajās ierīvē ķiploku masu (izspiež ar ķiploku spiedi). Šķēlītēs sagriež tomātus un mocarellas sieru. Gatavo tornīšus, liekot baklažāna šķēli, tomātu, sieru, tad to pašu atkārto. Augšpusē liek zaļumus un tomātu cepurīti. Labi garšo gan silts, gan auksts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.