Foto – Aija Geida

Baklažānu tornīši – ātri pagatavojams un viegls ēdiens 0

Sastāvdaļas
• 2 baklažāni
• 4 tomāti
• 250 g mocarellas siera
• 2–3 ķiploka daiviņas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls
• Zaļumi vai diedzējumi pasniegšanai

Reklāma
Reklāma
“Meitenīte naktī sēž uz soliņa viena noraudājusies,” sieviete Mežaparkā piedzīvo neaprakstāmu vienaldzību 23
Kokteilis
Šie 3 zodiaka zīmju pārstāvji varēs atviegloti uzelpot – jūlija sākumā “melnā svītra” beigsies
Kokteilis
Patiesība nāk gaismā: Keitas Midltones atveseļošanās ir daudz smagāka
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānus sagriež 7–9 mm biezās šķēlēs un apcep uz pannas zeltaini brūnus, apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Var likt arī uz cepamās plāts, apslacīt ar eļļu, pārkaisīt ar sāli un maltiem melnajiem pipariem un cept +180 °C 10–15 minūtes – šādi baklažāns būs sulīgāks un ne tik trekns. Kad baklažānu šķēlītes gandrīz gatavas, tajās ierīvē ķiploku masu (izspiež ar ķiploku spiedi). Šķēlītēs sagriež tomātus un mocarellas sieru. Gatavo tornīšus, liekot baklažāna šķēli, tomātu, sieru, tad to pašu atkārto. Augšpusē liek zaļumus un tomātu cepurīti. Labi garšo gan silts, gan auksts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.