Foto – Aija Geida

Baklažānu tornīši – ātri pagatavojams un viegls ēdiens 0

Sastāvdaļas
• 2 baklažāni
• 4 tomāti
• 250 g mocarellas siera
• 2–3 ķiploka daiviņas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls
• Zaļumi vai diedzējumi pasniegšanai

“Savienojums patiesi ir pārrauts!” “The Atlantic” atklāj Eiropas reakciju uz ASV negaidīto lēmumu
Tramps pēc sarunām Floridā nācis klajā ar svarīgu paziņojumu: “Pastāv liela iespēja, ka…”
Kokteilis
8 pazīmes, ka tu esi attiecībās ar neīsto cilvēku
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānus sagriež 7–9 mm biezās šķēlēs un apcep uz pannas zeltaini brūnus, apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Var likt arī uz cepamās plāts, apslacīt ar eļļu, pārkaisīt ar sāli un maltiem melnajiem pipariem un cept +180 °C 10–15 minūtes – šādi baklažāns būs sulīgāks un ne tik trekns. Kad baklažānu šķēlītes gandrīz gatavas, tajās ierīvē ķiploku masu (izspiež ar ķiploku spiedi). Šķēlītēs sagriež tomātus un mocarellas sieru. Gatavo tornīšus, liekot baklažāna šķēli, tomātu, sieru, tad to pašu atkārto. Augšpusē liek zaļumus un tomātu cepurīti. Labi garšo gan silts, gan auksts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.