Foto – Aldis Plaudis

Kas slēpjas aiz sacensību priekškara? 0


“Sākoties oficiālajiem sacensību lidojumiem, diemžēl sākās arī vējains laiks, tādēļ tika atcelti četri sporta lidojumi pēc kārtas. Izmantojot brīvo laiku, devāmies apskatīt pilsētu ne tikai no gaisa, bet arī uz zemes. Dubaija attīstās un aug mežonīgā ātrumā, visos rajonos redzami celtņi un notiek būvniecība. Tomēr cilvēkus ielās redz maz – iespējams, tāpēc, ka gada lielāko daļu šeit ir ļoti karsts un visi pārvietojas ar metro vai auto ar ieslēgtiem kondicionieriem. Dubaijas vēsturiskais centrs un Deiras apkaime iepriecina ar cilvēcīgiem mērogiem, austrumnieciskām smaržām un noskaņām. Savukārt “Burdž Halif” apkārtne žilbina ar vērienu un greznību. Te esošais pasaulē augstākais debesskrāpis (828 m) ir tiešām iespaidīgs, dejojošo strūklaku šovs tā pakājē – krāšņs, bet blakus “Dubai Mall” iepirkšanās centrs septiņos stāvos liek noelsties gan izmēru, gan greznības dēļ.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
TV24
Viena no šī kara interesantākajām lietām: kā iespējams noslēpt 40-50 tūkstošus cilvēku pie frontes līnijas?
Lasīt citas ziņas

Pagaidām Dubaijā dzīvokļu ir vairāk nekā iedzīvotāju, tādēļ ik pa brīdim uzmācas sajūta, ka staigājam pa spoku pilsētu. No otras puses –reti kur ir bijusi tik droša un komfortabla atmosfēra, viesmīlība bez uzmācības,” iespaidos dalās Kristīne.

Uz redzēšanos Dubaijā!

Vēl nav zināms, kad un kur notiks nākošās Pasaules gaisa spēles, jo to sarīkošana ir ārkārtīgi dārgs pasākums, ko AAE šeihi varēja atļauties. “Sākot ar balona transportēšanu uz AAE ar kuģi un beidzot ar gandrīz divas nedēļas ilgu uzturēšanos valstī, šīs sacensības maksāja lielu naudu un lielā mērā bija iespējamas, pateicoties arābiem, kas mūs uzņēma bez maksas, proti, sedza mūsu izdevumus. Parasti šādos pasākumos ārpus Eiropas gaisa balona ekipāžas kopējais budžets pārsniedz desmit tūkstošus,” pauž Aldis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr skaidrs, ka iemesls atkal atgriezties Dubaijā būs pēc vairākiem gadiem, kad te notiks pasaules izstāde “EXPO 2020”. Kristīne cer, ka varbūt tad šeit tiks rīkotas nākamās Pasaules gaisa spēles. Bet līdz tam viņai jāsaglabā sava vieta gaisa balonu pilotu elitē, un tas nozīmē aktīvu piedalīšanos dažādos starptautiskos lidošanas pasākumos. Nopietnākais pārbaudījums būs jau šā gada novembrī, kad Japānā notiks pasaules čempionāts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.