Foto – Shutterstock

Rūpes par baltajiem zobiem
 0

Agrāk, izmantojot augstas koncentrācijas (20–25%) balināmos līdzekļus, zobi nereti kļuva jutīgi. Lietojot 6% preparātu, diskomforts rodas tikai retajam. Ja šāda problēma tomēr ir, to var mazināt ar speciālām kalciju un fluoru saturošām putām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Optiskās ilūzijas tests: pasaki, ko ieraudzīji pirmo, un atklāj, ko tas liecina par tavu nākotni
Veselam
Veiksmīgi cilvēki nekad nedara no rīta šīs četras lietas
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju 8
Lasīt citas ziņas

Nevajadzētu uztraukties, ja pirmo divu dienu laikā pēc procedūras zobi kļuvuši pustoni tumšāki, jo tas liecina par normālu vielmaiņas procesu. Ja, speciālistu vārdiem runājot, zobi ir demineralizēti, nav jāraizējas, ka baltie plankumiņi palikuši vēl gaišāki, jo tie drīz vien izzudīs.

Ja balinošā viela saskārusies ar mutes mīkstajiem audiem, iekaisušo gļotādu un smaganas var nomierināt ar propolisu eļļā, smiltsērkšķu eļļu vai stomagelu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirmās divas diennaktis pēc procedūras jāievēro baltā diēta – jāēd vārīti kartupeļi ar biezpienu, vārīta vista, baltie sieri un citi produkti, kas nesatur ne dabiskas, ne mākslīgas krāsvielas. Nedrīkst dzert tēju, kafiju, sulas, sarkanvīnu, atspirdzinošus gāzētos dzērienus. Arī turpmāk pēc krāsojošo produktu baudīšanas vēlams izskalot muti ar ūdeni.

Tas, cik ilgi zobi saglabās jauniegūto izskatu, atkarīgs no uztura, ieradumiem un mutes dobuma higiēnas ievērošanas. Smēķētājiem smaids zaudē pievilcību jau aptuveni pēc gada, bet tiem, kuri neuzvelk dūmu un ierobežo krāsojošu produktu lietošanu uzturā, efekts saglabājas līdz pat trim vai pieciem gadiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.