Atraktīvie Karostas darbinieki mēģināja ievilināt ekstrēmās padomju nakts piedzīvojumā.
Atraktīvie Karostas darbinieki mēģināja ievilināt ekstrēmās padomju nakts piedzīvojumā.
Foto – Zigmunds Bekmanis

Raibais novadu deķītis 0

Arī šajā “Balttour” izstādē ļoti daudzpusīgs un interesants piedāvājums apmeklētājus gaidīja hallē “Apceļo Latviju!”. Varu tikai apbrīnot novadu ļaužu izdomu, piedāvājot arvien jaunus piedzīvojumus, atrakcijas un savās saimniecībās ražotus produktus, tostarp no dabiskām izejvielām gatavotas marmelādes, sukādes, desas, kulinārijas izstrādājumus, sīrupus un sulas, kuru degustācija ietilpst arī kompleksajā tūrisma piedāvājumā.

Reklāma
Reklāma
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Lasīt citas ziņas

Bagātīgi pārstāvēti bija vīndari, kuru plauktos varēja atrast pat ļoti retus un neparastas garšas vīnus – pieneņu (“Durbes veltes”), rudzu (“Vīna ceļš”) un lāceņu (“Ledus vīni”). Arī “Travelnews.lv” direktors Aivars Mackevičs norāda, ka cilvēkiem jau sāk apnikt lielveikalos pieejamā produkcija un viņi meklē veselīgāku un oriģinālāku pārtiku.

Agrāk daudzi vietējie tūrisma uzņēmēji visiem līdzekļiem centās izcelt savu lietu, tagad man radās pārliecība, ka viņi ir sapratuši – spēks ir vienotībā –, un kaimiņi apvienojušies, izveidojot kopīgu piedāvājumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielisks piemērs ir Naukšēnos meklējamais Paradīzessnibis (par snibi vietējie sauc mazu zemes gabaliņu). Tur aug paradīzes ābolu dārzs, no kura augļiem gatavotos vīnus var nobaudīt Cilvēkmuzeja kafejnīcā kopā ar tādiem firmas ēdieniem kā “Divi rukši sauļojas” vai “Plūmriekstcūķis vīna vannā”. No muižas piestātnes iespējams doties izbraucienā pa Rūjas upi ar “kondolu” “Ruhjas Do­nalds” un Kūrmājas Aizgorē Herberta Cukurnieka Mēnessgaismas meistarpagrabā nogaršot rapšu, linsēklu, ķiploku, diļļu un citas uz vietas spiestās eļļas, kā arī Naukšēnos ražoto Valmieras minerālūdeni, limonādes, kvasu un arī ko stiprāku.

Savukārt Kristīne un Ivars Valleri ir rīdzinieki, kas uz seno zemnieku sētu “Everti” (19. gs. otrā puse) Bārbeles pagastā pārcēlušies, lai nodarbotos ar latviskajiem pirts rituāliem un godiem. “Balttour” izstādē viņi rādīja vibroakustisko masāžu ar kailslotiņām (mizotām kārkla stibiņām). “Ar skaņu un vibrāciju palīdzam cilvēkiem atgūt veselību. Kopā ar to izmantojam arī dažādus dzintara produktus gan iekšķīgi, gan ārīgi – maskās, skrubjos. Pēc pirts piedāvājam atpūsties unikālā dzintara gultā, kurā guļošajam spēlējam īpašu mūzikas instrumentu, ko mēs saucam par čakrofonu. Tie ir koka ietvarā ievietoti īpaši metālu sakausējuma stieņi, kurus patentējis kāds vācietis, lai harmonizētu cilvēka enerģiju,” stāsta Kristīne.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.