Foto: Shutterstock

Banānu – kokosriekstu cepumiņi bez cukura 2

Šķiet, šī varētu būt viena no vērtīgākajām receptēm turklāt ne tikai tāpēc, ka šos cepumus ir ārkārtīgi viegli pagatavot, bet arī tāpēc, ka tie nesatur papildus cukuru! Eksotiskā garša un aromātiskā smarža jau tos gatavojot, jau pirms pagaršošanas liks jums saprast, ka šis našķis jums patiešām ļoti, ļoti ies pie sirds!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu 142
Lasīt citas ziņas

• Gatavi banāni – 400 grami
• Kukurūzas milti – 120 grami
• Kokosriekstu skaidiņas – 100 grami
• Magoņu sēkliņas – 80 grami
• Sausais piens – 150 grami
• Cepamais pulveris – 15 grami

Pagatavošana:

1. Noņemiet banāniem miziņu un dziļā traukā tos saspaidiet tos putriņā ar dakšiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Kokosriekstu skaidiņas sasmalciniet blenderī viendabīgā masā. Pēc tam sajauciet to kopā ar miltiem, cepamo pulveri un sauso pienu.

3. Šajā masā pievienojiet banānus. Visu kārtīgi sajauciet, lai nebūtu kunkuļu!

4. Remdenā ūdenī samērcējiet rokas un veidojiet no masas vienāda izmēra bumbiņas, lieciet tās uz cepamā papīra, kas ieklāts uz cepešpannas.

5. Bumbiņas uz pannas kārtojiet nelielā attālumā vienu no otras un uz pannas liekot nedaudz saplaciniet. Pēc biezuma tām jābūt aptuveni 8 cm. Cepot tās “palielināsies” vismaz divas reizes!

6. Cepiet cepumiņus cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 °C aptuveni 15 līdz 20 minūtes. Cepumu gatavību pārbaudiet ar zobu bakstāmo!

7. Pēc tam, kad izņemat no cepeškrāsns, ļaujiet tām nedaudz atdzist un pasniedziet kopā ar tēju vai kafiju!

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.