Foto: ekrānuzņēmums

Kad kārojas kaut ko garšīgu: izcilie biezpiena cepumiņi – tūtiņas 19

Kad gribas “kaut ko garšīgu, bet nezin īsti, ko”, palīgā nāk šie brīnišķīgie, aromātiskie mājās gatavotie biezpiena cepumiņi “Tūtiņas” ar cukuru! Ļoti vienkārša pagatavošana, tāpēc šie cepumi izdosies pat tiem, kas sevi nepieskaita pie kulinārijas meistariem.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Biezpiens – 300 grami
Sviests – 150 grami
Ola – 1 gab.
Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Soda – 1/4 tējkarotes
Sāls – puse tējkarotes
Milti – 300 grami
Cukurs – 150 grami

Pagatavošana:

1. Biezpienu izrīvē caur sietu. Pievieno izkausētu, mīkstu sviestu un samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

2. Pievieno olu, atkal kārtīgi sajauc.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Masai pievieno miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un vaniļas cukuru un atkal visu kārtīgi samaisa. Masai jābūt nelipīgai, vidēja biezuma.

4. Mīklu izrullē garenā formā aptuveni 3 mm biezumā. Bagātīgi uzber cukuru un izrullē mīklu.

5. Sāk mīklu tīt rullī no katras ārējās malas, virzienā uz vidu.

6. Ar nazi – zāģīti sagriež mīklu 6 -7 mm lielos gabaliņos, uzber vēl cukuru.

7. Uz cepamās plāts uzliek cepampapīru un kārto uz tās sagrieztos gabaliņus, apmēram 3 – 4 cm attālumā vienu no otra.

8. Liek cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, cep aptuveni 15 līdz 18 minūtes, līdz cepumiņi iegūst zeltainu nokrāsu.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.