Foto: Shutterstock

Aromātiskie holandiešu cepumiņi ar citrona miziņu: laiks izciliem našķiem! 1

Brokastis, vakariņas vai vienkārši našķošanos ar vidēji saldiem, bet ļoti aromātiskiem cepumiņiem sev var sarīkot arī tāpat vien – bez īpaša iemesla un svinībām. Šie cepumi, kuri nav pārlieku saldi, bet ir ļoti aromātiski, lielā cieņā ir Holandē un tos mēdz saukt par holandiešu cepumiņiem. Galvenais, kas jāatceras tos gatavojot – mīkla pirms tam ir jānotur ledusskapī vismaz piecas stundas!

Reklāma
Reklāma

Holandiešu cepumiņi ar citrona miziņu

Sastāvdaļas:

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 104
Lasīt citas ziņas

Sviests – 150 grami
Piens – 150 ml
Citrons (vidējs/ mazs) – 1 gab.
Kviešu milti – 280 – 300 grami
Sausais raugs – 1/3 tējkarotes
Cukurs – 1 glāze

Pagatavošana:

Kārtīgi nomazgā citronu un noslauka. Uz rīves sarīvē tā miziņu. Pēc tam – izspiež no tā visu sulu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Traukā iemaisa miltus un sauso raugu. Pielej klāt aukstu pienu un 1 ēdamkaroti citrona sulas. Pievieno citrona mizu, visu kārtīgi samaisa ar karoti.

Atkausētu, mīkstu sviestu sadala astoņos deviņos gabaliņos. Pievieno mīklai, katru reizi kārtīgi ar karoti iejaucot to mīklā.

Mīkla būs lipīga, taču papildus miltus bērt nevajag. Kad viss sviests ir pievienots, mīklu saveido bumbas formā, ieliek celofāna paciņā un novieto ledusskapī vismaz uz 5 stundām. Tomēr labāk, ja mīkla ledusskapī “atpūšas” visu nakti.

Izņemiet mīklu no ledusskapja un sadaliet to divās daļās. Katru daļu izrullē garenā “rullī” un sagriež 0,5 cm biezumā gabaliņos. Pēc tam tos “saplacina” kā pankūciņas, taču ne pavisam plakanas. Kārto uz cepešpannas, uz kuras uzklāts cepamais papīrs. Pēc tam bagātīgi apber ar cukuru.

Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu karstumā uz 20 minūtēm vai, ja nepieciešams, ilgāk. Cepumiņiem jābūt zeltaini brūniem.

Našķoties ar tiem var gan ar karstiem un tikko cepties, gan pilnīgi atdzisušiem – garša būs nevainojama kā vienā, tā otrā variantā.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.