Mahers Hosins
Mahers Hosins
Foto – Ģirts Vikmanis

– Ko jūs zināt par dāņu kultūru? 21

– Viņi ir lepni par vikingiem. Daudz nezinu par viņu kultūru, tomēr tradicionāli dāņiem patīk lietas, kas dod prieku un laimīgu dzīvi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Lasīt citas ziņas

– Kā Dānijā islāmticīgie ievēro Ramadānu?

– Neesmu reliģioza persona. Ja skatās kopumā uz islāmticīgajiem Dānijā, viņi tāpat iet uz diskotēkām, dzer alkoholu. Man Ramadāna laikā bija saruna ar kādu sīriešu meiteni – viņa nelūdzas, valkā minisvārkus, bet saka, ka ievēro gavēni. Ja paskatāmies uz Dāniju, var teikt, ka valstī nav reliģijas. 90 procenti iedzīvotāju pateiks, ka netic nekam augstākam un dzīvo mierā. Tad paskatieties uz arābu valstīm, kur vai visi ir reliģiozi un nogalina viens otru.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Kas jums sakāms par radikālajiem islāmistiem, piemēram, teroristisko organizāciju “Islāma valsts”?

– Uzskatu, ka Sīrijā “Islāma valsts” strādā kopā ar valdību. Viņi necīnās pret Asada spēkiem. Pirms trim gadiem Sīrijā nebija “Islāma valsts”, kur viņi dabūja ieročus? Viņi maz zina par islāmu? Jo vārds “islāms” nozīmē “miers”. “Islāma valsts” veidotāji ir stulbi un vēl stulbāki ir tie, kas viņiem seko. Pateicoties viņiem, plaukst islamofobija. Manuprāt, lielu lomu šajā konfliktā nosaka nauda un nafta, par ko notiek cīņa.

– Ir vēl viens “spēlētājs” Sīrijā – un tā ir Krievija. Kādi ir jūsu iespaidi par tās iesaisti Sīrijas pilsoņkarā?

– Asads krieviem iedeva visu, ko viņi vēlējās. Viņi Sīrijā var justies kā savās mājās. Tartūsā piestāj Krievijas jūras spēku kuģi. Līdzās Asada foto Sīrijā tiek bieži likts Putina foto. Pirms diviem gadiem ANO mēģināja apturēt Asadu, bet ANO Drošības padomē veto tiesības lēmumiem par Sīriju izmantoja Krievija un Ķīna. Krievijas spēki bombardē ierindas iedzīvotājus, bet ne “Islāma valsti”. Brīvā Sīrijas armija savu cīņu sāka ļoti labi, taču tagad ir kļuvuši līdzīgi Asada spēkiem – viņi ievāc naudu no iedzīvotājiem. Tagad gan nezinu, kurš ar kuru karo Sīrijā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.