Foto – Aija Geida

Bērnības garša – mannas putra ar aveņu mērcīti 27

Atmiņas par mannas putru ir ļoti atšķirīgas. Pozitīvās emocijas saistās ar kūpošu putras bļodiņu, kam vidū dzeltens sviesta dīķītis vai piedevās liela karote garda aveņu ievārījuma. Citam prātā kunkuļains ēdiens, ko vecāki piespiež apēst. Viss atkarīgs no vārītāja, jo jāzina pareizās proporcijas.

Reklāma
Reklāma
“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
VIDEO. “Bolt” taksists atklāj, kādu summu nopelnījis vienas nedēļas laikā: “Latvijā ir darbi, kur pelna mazāk”
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 100 g mannas
• Litrs piena
• 50 g sviesta
• Šķipsniņa malta kardamona

Mērcei
• 400 g saldētu aveņu
• 50 g cukura

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Uzvāra pienu, pievieno sviestu. Kad tas izkusis, lēnām pieber mannu un, nepārtraukti maisot ar karoti, lai neveidojas kunkuļi, vāra 3–5 minūtes. Pieliek šķipsniņu malta kardamona.

Mannu salej trauciņos un atdzesē. Avenes sablendē ar cukuru un uzlej putrai.

Pēdējais laiks mērcēm izmantot saldēto ogu krājumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.