Foto – Aija Geida

Bērnības garša – mannas putra ar aveņu mērcīti 20

Atmiņas par mannas putru ir ļoti atšķirīgas. Pozitīvās emocijas saistās ar kūpošu putras bļodiņu, kam vidū dzeltens sviesta dīķītis vai piedevās liela karote garda aveņu ievārījuma. Citam prātā kunkuļains ēdiens, ko vecāki piespiež apēst. Viss atkarīgs no vārītāja, jo jāzina pareizās proporcijas.

Reklāma
Reklāma
“Ieraudzīju Rimi saldējuma cenu un vajadzēja pārliecināties, ka arvien esmu Latvijā…” kārtējais šoks par augstajām cenām 49
Kokteilis
Visums ir iekļāvis “melnajā sarakstā” četras Zodiaka zīmes! Uzzini, kurām zīmēm šonedēļ gaidāmi īpaši izaicinājumi 6
Risks ir viens no vislielākajiem: jau tuvākajos mēnešos Krievijā var notikt neiedomājamākais 56
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 100 g mannas
• Litrs piena
• 50 g sviesta
• Šķipsniņa malta kardamona

Mērcei
• 400 g saldētu aveņu
• 50 g cukura

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Uzvāra pienu, pievieno sviestu. Kad tas izkusis, lēnām pieber mannu un, nepārtraukti maisot ar karoti, lai neveidojas kunkuļi, vāra 3–5 minūtes. Pieliek šķipsniņu malta kardamona.

Mannu salej trauciņos un atdzesē. Avenes sablendē ar cukuru un uzlej putrai.

Pēdējais laiks mērcēm izmantot saldēto ogu krājumus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.