Foto – Aija Geida

Bērnības garša – mannas putra ar aveņu mērcīti 27

Atmiņas par mannas putru ir ļoti atšķirīgas. Pozitīvās emocijas saistās ar kūpošu putras bļodiņu, kam vidū dzeltens sviesta dīķītis vai piedevās liela karote garda aveņu ievārījuma. Citam prātā kunkuļains ēdiens, ko vecāki piespiež apēst. Viss atkarīgs no vārītāja, jo jāzina pareizās proporcijas.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 100 g mannas
• Litrs piena
• 50 g sviesta
• Šķipsniņa malta kardamona

Mērcei
• 400 g saldētu aveņu
• 50 g cukura

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Uzvāra pienu, pievieno sviestu. Kad tas izkusis, lēnām pieber mannu un, nepārtraukti maisot ar karoti, lai neveidojas kunkuļi, vāra 3–5 minūtes. Pieliek šķipsniņu malta kardamona.

Mannu salej trauciņos un atdzesē. Avenes sablendē ar cukuru un uzlej putrai.

Pēdējais laiks mērcēm izmantot saldēto ogu krājumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.