Foto – Valdis Semjonovs

Bērza sulas kvass. Divas garda dzēriena receptes 0

No bērza sulas var pagatavot kvasu. Ir lieliski, ja ir pie­ejams kāds koka trauks, vislabāk – ozolkoka. Tajā ievieto rudzu maizes garoziņas vai sausiņus. Apmēram pēc divām dienām sākas rūgšana.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kura no sejām jums šķiet vispievilcīgākā? Atbildē slēpjas jūsu partnera ideāls 3
Veselam
Nosaukti 8 pārtikas produkti, kuru patēriņš jāierobežo, kļūstot vecākam
TV24
“Kāpēc Zelenskis to lietu izspēlēja?” Rajevu pārsteidzis paziņojums par Ukrainā sagatavotajām 14 jaunām armijas brigādēm
Lasīt citas ziņas

Pievieno ozola mizas, kaltētus diļļu kātus, ķiršu lapas vai ogas (saldētās noteikti jāatkausē). Pēc divām nedēļām kvasam vajadzētu būt gatavam.

Pēc citas receptes kvasu gatavo, bērza sulu uzsildot līdz 35 °C. Uz litru pievieno 10 – 20 gramu rauga. Uz 3 – 4 dienām novieto vēsā vietā. Šajā laikā sula kļūst duļķaināka un viegli skābena. Nākamās 2 – 3 nedēļas rūgšana notiek uz sulā esošo dabīgo cukuru rēķina.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad pilda traukos uzglabāšanai vai lietošanai. Tumšā vēsā vietā rūgšana palēninās vai apstājas, un kvass glabājams 3 – 4 mēnešus. Jāraugās, lai dzēriena virspusē neveidojas pelējums, jo tas var liecināt par produkta bojāšanos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.