Valda Semjonova foto

Biešu fondāns ar smiltsērkšķu sorbertu un seleriju želeju
 0

SASTĀVDAĻAS 1 ola, 60 g šokolādes, 50 g sviesta (80%), 100 g biešu sulas, 100 g kviešu miltu, 1 selerijas kāts, 120 g cukura, 2 tējk. agara. Sorbetam: 200 ml smiltsērkšķu sulas, 100 ml ūdens, 150 g cukura, 40 g glikozes, 300 ml ābolu sidra, 20 g želatīna.

FOTO. Bērnudārzs, par kuru runā visa Latvija – tik grezna Ziemassvētku pasaka, šķiet, citviet nav redzēta
Kokteilis
Tikai šīs četras zodiaka zīmes mirdzēs visu 2026. gadu: kas tās sagaida
Kokteilis
Arestēts Makrona galvenais sulainis. Viņš prezidenta acu priekšā darījis ko tādu, kas šokējis visu Franciju
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Ūdens peldē izkausē šokolādi, sviestu un 50 g cukura, pievieno no vienas bietes izspiestu sulu (100 g), olu un miltus. Samaisa. Masu lej ar sviestu ieziestās formiņās. Cep 180 grādos 8 min. No selerijas kāta izspiež sulu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno agaru, vāra 1 min. Lej formiņās, atdzesē. Pirms pasniegšanas sagriež kubiņos. No cukura, ūdens un glikozes pagatavo sīrupu, pievieno želatīnu, nedaudz atdzesē. Lej klāt smiltsērkšķu sulu un ābolu sidru. Šo masu lej saldējuma mašīnā vai arī liek saldētavā un maisa ik pēc 15 līdz 20 min, līdz sorbets gatavs. Kārto uz deserta šķīvja, rotājot ar ogām.

Gatavoja restorāna “Burkāns” Rīgā Daugavmalā šefpavārs Andrejs Dudenko

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.