Foto – Aikāsāp

Biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu 0

Tuvojoties Latvijas 95. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās. Turklāt 18. novembra svētku mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi, dzērveņu – jogurta želeju, vai biešu pankūkām ar putotu cidoniju krēmu.

Reklāma
Reklāma

Biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Porcija: 4 cilvēkiem
Pagatavošana laiks: 40 min

Nepieciešams:

Pankūkām
Vārītas bietes – 400 g
Olas – 2 gab.
Milti – 120 g
Cukurs – 2 ēdamk.
Apelsīni – 2 gab.
Sāls – 1 šķipsniņa
Eļļa cepšanai
Kanēlis – 1 ēdamk.
Soda – ½ tējk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Krēmam
Cidoniju sula – 50 ml
Krēmsiers Rimi – 200 g
Olas – 1 gab.
Cukurs – 1 ēdamk.

Pagatavošana:

Samal vai izberz caur sietu bietes, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls
Masai pierīvē apelsīna miziņu un sulu no apelsīniem
Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus, sodu. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdeni vai apelsīnu sulu
Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas
Kamēr pankūkas cepas, pagatavo krēmu
Sakul olu ar cukuru biezā masā, pievieno krēmsieru, cidoniju sulu un sakul

Aikāgaršo padoms!
Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.

Aikāgaršo recepte

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.