Foto: Anda Krauze

Biezpiena plātsmaize ar rabarberiem 0

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Kokteilis
VIDEO. Karaliskā sveiciena vietā sūdi! Anglijas godasardzes zirgs nokārtojas Trampa priekšā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 750 g biezpiena
• 600 g skābā krējuma
• 200 g kviešu miltu
• 500 g cukura
• 4 olas
• pustējkarote vaniļas cukura
• sarīvēta citrona miziņa pēc garšas

Pamatnei
• 300 g sviesta
• 400 g cukura
• 560 g kviešu miltu
• 6 olas
• 50 ml piena
• 1 tējkarote cepamā pulvera
• šķipsniņa sāls
• eļļa

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Saputo sviestu, cukuru un 3 olas. Tad pakāpeniski pa vienai pievieno pārējās trīs olas, nedaudz eļļas un turpina putot. Pievieno miltus, tējkaroti cepamā pulvera (tā vietā var izmantot pustējkaroti sodas) un pienu. Visu lēnām saputo un lej uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru (Antra izmanto silikona paliktnīti).

Tad uzber rabarberus (Antra tos pati audzē un sagrieztus uzglabā saldētavā). Ja rabarberu nav, tos var aizstāt ar rozīnēm vai žāvētām aprikozēm (tās iepriekš pamērcē un sagriež gabaliņos).

Biezpienu sajauc ar skābo krējumu, pievieno 4 olas, 500 g cukura, 200 g kviešu miltu, sodu, vaniļas cukuru, citrona miziņu un rūpīgi samaisa. Biezpiena masu lej pāri mīklai un rabarberiem. Cep cepeškrāsnī 200 °C, pēc 10 minūtēm temperatūru pazemina līdz 180  °C un turpina cept 50 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.