Pie kūku cepējas Ingrīdas Jēkabsones, Alsungas novada “Zemgaļos”.     07/10/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Pie kūku cepējas Ingrīdas Jēkabsones, Alsungas novada “Zemgaļos”. 07/10/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Pie kūku cepējas Ingrīdas Jēkabsones, Alsungas novada “Zemgaļos”. 07/10/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Biezpiena rausis 0

Mīklai uzsilda pienu un sviestu, pievieno cukuru, iedrupina raugu un iemaisa miltus. Atstāj siltumā, lai rūgst. Kad mīkla uzcēlusies, to plānā kārtiņā izlīdzina uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

Reklāma
Reklāma
Baltijas valstis riskē kādu dienu pamosties Krievijas sastāvā: kā Kremlis cīnīsies pret NATO un pakļaus Eiropu
Noslēgusies telefonsaruna starp Krievijas diktatoru un ASV prezidentu. Putins paziņojis, ka…
RAKSTA REDAKTORS
“Vesela rinda skolēnu pat ar izciliem eksāmenu rādītājiem nevienā skolā nav tikuši” – konkurss uz Rīgas skolu 10. klasēm kā “Bada spēles”
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu biezpiena masu, sablendē skābo krējumu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus un biezpienu. Pievieno rozīnes, gabaliņos sagrieztus ābolus vai ogas (mellenes, zemenes, avenes vai citas) un uzlej mīklai. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep +220 °C pusstundu. Kad rausi izņem no cepeškrāsns, uzliek skābā krējuma piciņas un uzbārsta cukuru un kanēli.

Gatavoja kurzemniece INGRĪDA JĒKABSONE

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.