Foto – Shutterstock

Četru mājas liķieru receptes: olu, ķimeņu, šokolādes un lazdu riekstu 0

Olu

Foto – Shutterstock
Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Tuvojoties gadumijai, svētku galdam vai dāvanai var sarūpēt mājas liķieri. Nav vajadzīgas speciālas zināšanas un īpašas iemaņas, taču labas izejvielas – gan.

Liķieri gatavo no degvīna, graudu spirta, brendija, viskija vai ruma. Izejvielas (ogas, augļus, riekstus u.c.) ilgstoši mērcē stiprā alkoholā, iegūto izvilkumu izfiltrē, pievieno saldinātāju (cukuru, medu vai kļavu sīrupu), pilda pudelēs un kādu laiku iztur.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Jo ilgāk liķieri uzglabā, jo tas labāk garšo.

• 3 olu dzeltenumi

• 3 ēdamkarotes cukura

• 100–150 ml spirta

• Vaniļa

Sīrupam

• ½ l piena

• 400–450 g cukura

No piena un cukura izvāra sīrupu. Atdzesē. Olu dzeltenumus saputo ar trim ēdamkarotēm cukura un, lēni maisot, ielej sīrupu. Pievieno spirtu, vaniļu un rūpīgi samaisa. Dzērienu vairākas stundas atstāj traukā, ik pa brīdim apmaisot. Liķieri lej izkarsētās pudelēs. Aizkorķē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.