Andris Ameriks
Andris Ameriks
Foto – Valdis Semjonovs

– Deputāts Jerošenko teicās ievērojis negatīvas pārmaiņas, ka Ušakovs valdot pārāk vienpersoniski savā partijā. Jums arī tāds iespaids? 9

– Man grūti teikt, kā strādā “Saskaņa”. Mums pašiem ir pāri par 500 biedru, un, lai veiktos darbi, katrai partijai ir sava kārtība, kā pieņemt lēmumus, katrai partijai ir cilvēki, kurus tā pieņem vai izslēdz, un tad it īpaši pēdējie mēdz attiecīgi komentēt notiekošo.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
“Zēns stundā uzzīmē krāniņu!” Soctīklotāji neizpratnē par skolotājas rīcību Ogrē un policijas iesaisti
Lasīt citas ziņas

– Amerika kungs, palicis gads līdz pašvaldību vēlēšanām. Ir tieši tas laikposms, kad solīdas partijas pārskata vēlētājiem doto solījumu programmu – kas padarīts, kas ne. Un ir laiks, kad jāsāk gatavoties nākamajām vēlēšanām.

– Iepriekšējās vēlēšanās mums bija vesela “grāmata”, apņemšanās saraksts, ko paveiksim rīdzinieku labā. Izpildi vispusēji analizēsim “GKR” kongresā 1. oktobrī, jo ir jāsaprot, ko piedāvāsim vēlētājiem uz nākamajiem četriem gadiem. Mūsu koalīcija vada pilsētu jau daudzus gadus. Ir oponenti, kas saka – izdarīsim labāk par jums, izdarīsim, ko jūs neesat darījuši. Visu cieņu! Gribētos sagaidīt no NA, ZZS, “Vienotības” un citām partijām viņu programmu, ne tikai saukļu “padarīsim Rīgu latvisku” vai par “ziemeļu zvaigzni” līmenī. Mēs gatavosim konkrētu rīcības programmu, un lēmums par “Saskaņas” un “GKR” kopīga saraksta veidošanu pieņemts jau pērn. Diezin vai varēs nodalīt, kuru bērnudārzu izdomāja remontēt Ušakovs, kuru Ameriks un kurš pirmais ieteica skolēniem dot brīvpusdienas vai iekārtot Lucavsalā pludmali. Manuprāt, aizvadītajos trijos gados ļoti labi veicies ar pilsētas zaļās zonas audzēšanu. Tie ir jauni parki, zaļas teritorijas sporta aktivitātēm – Lucavsala, Deglava ielas izgāztuves renovācija, promenāde gar Daugavu, Anniņmuižas parks un daudz kas cits. Bet žurnālisti vienmēr grib zināt, kas nav sasniegts, kas kritizējams. Šī sasaukuma laikā nespēsim pilnā mērā labiekārtot iekšpagalmus. Bija optimisms, ka spēsim, bet, tā kā ap 1000 Rīgas dzīvojamām ēkām atrodas uz privātīpašnieku zemes, ne visur vedās atrast kopīgu valodu ar viņiem. Iedzīvotāji saka – mums blakus ir tik skaisti remontēts pagalms, kāpēc neuzkopjat mūsējo. Šis darbs pārceļo uz tālāko programmu. Otra sadaļa, kas nav līdz galam izdevusies – ielu, maģistrālo ceļu remontdarbi. Tie ietver arī pakāpenisku lietusūdens kanalizācijas nomaiņu, kas ir padomjlaika mantojums. Tur nepieciešams liels finansējums, ne vienmēr tā pietiek, bet tas nenozīmē, ka notece nav palēnām jāsakārto. Bet ir izpildītie darbi. Kas skar sociālo jomu – pamatā izdarīts. Skolu remontos ielikts daudz līdzekļu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.