Foto – AFP/LETA

Mierīgu risinājumu neparedz 64

Pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas datiem, Ukrainas karā kopš aprīļa vidus dzīvības zaudējuši jau vairāk nekā četri tūkstoši cilvēku. Par spīti lielajam upuru skaitam, nesamierināmā pretstāve joprojām pastāv, un tā likusi ANO ģenerālsekretāra Bana Kimuna palīgam politikas jautājumos Jensam Tojberam-Frandzenam secināt, ka pastāv nopietni riski par pilna apmēra karadarbības atsākšanos Ukrainas austrumos. Kā alternatīvu risinājumu ANO pārstāvis redz tikai divus scenārijus – atsevišķas sadursmes mazākos apmēros vai iesaldētu konfliktu, kas Ukrainas dienvidaustrumos varētu turpināties pat gadus desmitus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

“Situācija ir attīstījusies, bet problēmas sakne nav mainījusies – Krievija izrāda šausmīgu necieņu pret Ukrainas suverenitāti un tās teritoriālo vienotību,” ANO Drošības padomes ārkārtas sēdē paziņoja ASV vēstniece Apvienotajās Nācijās Samanta Pouere “Krievija ir vienojusies par miera plānu un tad sistemātiski to pārkāpusi. Tā runā par mieru, bet kurina karu.” Tikmēr Krievijas pārstāvis ANO Aleksandrs Paņkins NATO paziņojumus par to, ka Krievija sūta uz Ukrainu militāros konvojus, nodēvēja par patiesai situācijai neatbilstošiem. “Tie ir tukši paziņojumi un propagandiska faktu falsifikācija,” ANO Drošības padomes sēdē paziņoja Paņkins.

Biznesa ziņu interneta vietne “Bloomberg.com” informē, ka Eiropas Savienības un ASV amatpersonas, klajā nākot ziņām par Krievijas karavīru un bruņutehnikas ievešanu Ukrainas austrumos, tomēr varētu apsvērt iespējas noteikt plašākas sankcijas pret Krievijas ekonomiku un prokrievisko separātistu barvežiem. Neoficiāli izskan ziņas, ka vienošanās par jaunām sankcijām varētu tikt panākta pirmdien paredzētajā ES ārlietu ministru saietā Briselē. Vēl otrdien Vācijas kanclere Angela Merkele paziņoja, ka ES neplāno paplašināt sankcijas pret Krieviju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.