Roberts Zīle
Roberts Zīle
Foto – Timurs Subhankulovs

– Izklausās pēc sazvērestības teorijas? 5


– Nē, tās ir politiskās intereses, kādas diemžēl Eiropā ir, un apakšā naudas intereses.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

– Liela daļa vērtētāju “Brexit” saredz ar mīnusa zīmi. Bet vai nav arī kāds pluss un ieguvums? Daži valstsvīri sacījuši, ka pozitīvais esot angļu dotā zīme pamosties un pārkārtot Eirosavienību. To, ka nepieciešamas pārmaiņas, gan dzirdam gadiem ilgi.

– Tas ir signāls, ka ar ES viss nav kārtībā. Sliktā ziņa labajā ir tā, ka ES institūcijās ir divas nometnes. Vienu pārstāv Junkers no vecās skolas Eiropas politiķiem. Viņiem patīk dzert vīnus, smēķēt cigārus, kulisēs vienoties par darījumiem, un tā viņu izpratnē ir politika. Otra puse saprot, ka tā vairs nevar strādāt valstu savienībā, un “Brexit” ir brīdinājuma zvans, ka jāmainās. Pēc pagājušās nedēļas Eiropas Parlamentā un Padomē liekas, ka Junkera nometne ir stiprāka. Tas nozīmē, ka reformas būs tajā virzienā, lai lēmumu pieņemšanas sistēma kļūtu vēl necaurredzamāka, kā tas ir Junkera manierē, pieaugs federālisma tendences.

– Nost Junkeru!

CITI ŠOBRĪD LASA

– Mēģinājām, bija parlamenta rezolūcijas projekts ar punktu, ka viņam jāatkāpjas. Par bija 108 deputāti. Ja mēģinātu tālāk rosināt pret Junkeru, priekšlikuma noraidīšanas gadījumā viņš saņemtu vēl stiprāku mandātu nekā jau ir. Tāpēc pietiekami, ka uztur tēzi, ka arī Junkers ir vainīgs pie “Brexit”, ka parādās vairāku valstu premjeru, ārlietu ministru izteikumi par viņa nepiemērotību amatam šajos apstākļos. EK priekšsēdētājs 19 mēnešos vienu reizi bijis Austrumu un Centrālajā Eiropā – Rīgā. Viņa performance ar bučošanos un šlipsu raustīšanu visiem labā atmiņā.

– Tāds stils.

– Nē, attieksmes jautājums, ko Junkers uzskata par ES valstīm un ko ne.

– Vai aiz Junkera galvas nesaskatām Vācijas, Francijas kaklu, kas galvu groza?

– Lielā mērā tā ir. Tāpēc Britānijas izspiešana kļūst pavisam slikta, jo šī līderu ass vēl uzkrītošāk redzama. Neraugoties uz kļūdām, kuras no mana skatupunkta Vācijas kanclere Merkele pieļāvusi migrācijas politikā, ir cerība, ka, tuvojoties Vācijas vēlēšanām, kanclere saprot Eiropas glābšanas nepieciešamību plašākā nozīmē. Viņa ir ļoti pieredzējusi politiķe un spēj atrast labākos risinājumus grūtās situācijās. Merkeles loma ir cerīgāka nekā Francijas loma.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.