Foto: Shutterstock

Brokoļu un siera pīrāgs: ļoti gardi! 2

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šajos 5 datumos dzimušas īstas kompānijas dvēseles, viņi burtiski izstaro gaismu visur, kur iet
Putins brīdina NATO dalībvalstis Eiropā nespēlēties ar uguni 58
Kokteilis
FOTO. “Neizsakāmi lepojamies!” Madaras Raabes un Kiviča meita godam pārstāvējusi Latviju starptautiskā līmenī
Lasīt citas ziņas

Brokoļi vairumam no mums asociējas ar “veselīgu ēdienu”, bet tikai retais zina, ka no tiem var pagatavot patiešām garšīgus ēdienus, ar kuriem palutināt savu ģimeni!

Brokoļu un siera pīrāgs

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• 250 g brokoļu
• 300 g rikotas vai mājas siera
• 125 g Čedaras siera
• 60 g Parmas siera
• 2 olas
• 2–3 ķiploka daiviņas
• 1 tējkarote sakapāta timiāna
• 75 g sviesta
• 200 g rīvmaizes
• sāls un melnie pipari

Pagatavošana:

1. Brokoļus sadala rozetēs, kātus nomizo un sagriež šķēlītēs. Visus liek verdošā sālsūdenī, pavāra pāris minūšu. Tad notecina caurdurī, ieliek aukstā ūdenī un nosusina.

2. Rikotas sieru samīca, pievieno rīvētu Čedaras un Parmas sieru, piesit olas, pieliek saspiestas ķiploka daiviņas un timiānu, pieber sāli un piparus. Visu samaisa, pievieno brokoļus. Dažas skaistākās brokoļu rozetes atstāj, lai dekorētu pīrāgu.

3. Katliņā izkausē sviestu un pievieno rīvmaizi, apcep.

4. Cepamtraukā liek 3/4 apceptās rīvmaizes, samīca pamatni un maliņas veido uz augšu.

5. Ielej siera maisījumu un vienmērīgi pārklāj ar atlikušo apcepto rīvmaizi. Mīklā ieliek atliktās brokoļu rozetes.

6. Cep cepeškrāsnī 180 °C 30–40 minūtes, līdz sacepums kļūst stingrs. Garšos silts, un var ēst arī atdzisušu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.