Foto: Shutterstock

Brokoļu un siera pīrāgs: ļoti gardi! 0

Brokoļi vairumam no mums asociējas ar “veselīgu ēdienu”, kas ne visiem šķiet gards. Taču patiesībā – ir tikai jāzina pareizās receptes!

Reklāma
Reklāma

Brokoļu un siera pīrāgs

“Man teica, ka pirmais bērns ir piedzimis nedzīvs. Iemeta metāla šālē un teica, lai aiznes” – Ilzes stiprais stāsts par dvīņu meitenīšu gaidīšanu
Iespējamie sliktākie scenāriji: kā Izraēlas un Irānas konflikts var skart pasauli?
RAKSTA REDAKTORS
“Mašīnu jūra, bet viņi…” Autovadītājs nikns par pieredzēto uz Tallinas šosejas sastrēgumstundā
Lasīt citas ziņas
Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• 250 g brokoļu
• 300 g rikotas vai mājas siera
• 125 g Čedaras siera
• 60 g Parmas siera
• 2 olas
• 2–3 ķiploka daiviņas
• 1 tējkarote sakapāta timiāna
• 75 g sviesta
• 200 g rīvmaizes
• sāls un melnie pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Brokoļus sadala rozetēs, kātus nomizo un sagriež šķēlītēs. Visus liek verdošā sālsūdenī, pavāra pāris minūšu. Tad notecina caurdurī, ieliek aukstā ūdenī un nosusina.

2. Rikotas sieru samīca, pievieno rīvētu Čedaras un Parmas sieru, piesit olas, pieliek saspiestas ķiploka daiviņas un timiānu, pieber sāli un piparus. Visu samaisa, pievieno brokoļus. Dažas skaistākās brokoļu rozetes atstāj, lai dekorētu pīrāgu.

3. Katliņā izkausē sviestu un pievieno rīvmaizi, apcep.

4. Cepamtraukā liek 3/4 apceptās rīvmaizes, samīca pamatni un maliņas veido uz augšu.

5. Ielej siera maisījumu un vienmērīgi pārklāj ar atlikušo apcepto rīvmaizi. Mīklā ieliek atliktās brokoļu rozetes.

6. Cep cepeškrāsnī 180 °C 30–40 minūtes, līdz sacepums kļūst stingrs. Garšos silts, un var ēst arī atdzisušu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.