Brūnie zirņi indiešu gaumē 0

(4 porcijām)

Glāze sausu brūno turku zirņu

100 g svaiga ķirbja

Liels burkāns

Liels sīpols

150 g svaiga kāposta

Tomāts

150 g kokosa skaidiņu

2–3 ēdamkarotes olīveļļas

Tējkarote kumīna

Lauru lapa

½ tējkarotes maltu melno piparu

Ēdamkarote malta ingvera

Svaiga ingvera sakne

¼ tējkarotes kurkumas

Tējkarote sāls

Brūnos turku zirņus pa nakti izmērcē, no rīta nokāš, uzlej trīsreiz lielāku ūdens daudzumu un vāra pusotru stundu, kamēr zirņi mīksti.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
Receptes
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām
Lasīt citas ziņas

Ķirbi un burkānu sarīvē skaidiņās. Sīpolu sagriež strēmelītēs, kāpostu – mazos gabaliņos. Nomizo un sarīvē svaigu ingvera sakni. Tomātu sagriež kubiciņos. Pannā uzkarsē olīveļļu, 30 sekunžu laikā apcep kumīnu, melnos piparus, maltu ingveru un lauru lapu, pievieno dārzeņus un visu cep 7–10 minūtes. Uzlej 750 ml vāroša ūdens, pieliek kokosa skaidiņas, zirņus, sāli un pasutina 10 minūtes. Pāris minūšu pirms gatavošanas beigām pievieno tomātu. Kokosa skaidiņas piešķir patīkamu riekstu garšu, un šādi pagatavotie brūnie turku zirņi ir ļoti aromātiski un gardi. Var pievienot kūpinātu gaļas šķēli, bet itin labi garšo arī tāpat kopā ar salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.